Gümüşlük Akademisi Vakfı'nda Aşkın Arkeolojisi atölyesi

Gümüşlük Akademisi Vakfı'nda Aşkın Arkeolojisi atölyesi

Gümüşlük Akademisi Vakfı'nın ücretli etkinliklerinden İsmail Gezgin'le Arkeoloji Dersleri kapsamında, 1-2 Haziran tarihlerinde Gümüşlük Akademisi Bahçe'de Aşkın Arkeolojisi atölyesi gerçekleştirilecek.

Arkeolog İsmail Gezgin'in anlatımıyla başlayacak atölye 1-2 Haziran 2019'da  16:00 - 19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Gümüşlük Akademisi Vakfı yararına yapılacak atölyenin katılım ücreti 200 TL olarak açıklanırken öğrencilere %20 indirim uygulanacağı belirtiliyor.

Aşkın Arkeolojisi dersleri aşk ve cinselliğin evcilleştirilmesinden, normatif ikili cinsiyet sınırlarının çekilmesine, yerleşik değerlerin tohumlarının atıldığı tarihsel dönemlere yönelik incelemeleri amaçlıyor. Etkinlikte, gündelik yaşam pratikleri, iktidarlar, dil ve mitler üzerinden türün binlerce yıllık birikimine aşk ekseninden eğilerek, geleceğe doğru bir geçmiş okuması gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Günümüzde aşka dair kavram ve yargıların zihinsel kodlarının temelinin binlerce yıl önce atıldığını savunan etkinlik,  Çok eskide kalmış dönemlere ilişkin yegâne bilgi kaynağı ise arkeolojidir oldugusuna dikkat çekiyor.

Atölyenin tanıtım metninde şu ifadeler yer alıyor: "Yapılan çalışmalar eski çağların toplumsal veya mahrem yaşamları hakkında bilgi verecek çok sayıda eser ortaya çıkarmıştır. Antik Yunan ve Roma toplumlarının fallokratik eril toplumsal zihni, eserler üzerinde kendini gösterir. Erotik ve hatta pornografik tasvirler içeren bu eserler dönem yaşamının karanlık noktalarına dair önemli bir anlatı barındırırlar"

Ayrıntılı bilgi, kayıt ve iletişim için, info@gumuslukakademisi.org mail adresini kullanabilir  ve www.gumuslukakademisi.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 


Benzer Haberler & Reklamlar