Göbeklitepe'yi 2019 yılından bu yana  2,5 milyondan fazla insan ziyaret etti

Göbeklitepe'yi 2019 yılından bu yana 2,5 milyondan fazla insan ziyaret etti

Göbeklitepe Alan Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ, dünya arkeolojisi açısından çok önemli sonuçlar oluşturan bilgileri barındıran alana gelen ziyaretçi sayısının her yıl arttığına işaret etti. 2019 yılında resmi açılışı yapılan Göbeklitepe Ören Yeri, aradan geçen sürede 2 milyon 551 bin ziyaretçiyi ağırladı.

 Şanlıurfa merkeze 18 kilometre uzaklıktaki kırsal Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve 2 Temmuz 2018'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Göbeklitepe, Güneydoğu turlarının önemli uğrak noktası haline geldi.

Göbeklitepe Alan Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ "Buraya gelen insanlar alandaki bu yapıları gördükleri zaman, özellikle steller üzerindeki insan figürlerini, hayvan figürlerini gördükleri zaman gerçekten hayretle karşılıyorlar. Çünkü Göbeklitepe Ören Yeri dünyanın anıtsal mimari anlamında en eskisi ve en özeli aslında. İnsanlar bunu merak ederek Göbeklitepe'yi ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Göbeklitepe gerçekten de dünya tarihini değiştiren önemli noktalardan, önemli merkezlerden biri."


Benzer Haberler & Reklamlar