Girne'de uyuştucu operasyonu tarih eser operasyonuna dönüştü

Girne'de uyuştucu operasyonu tarih eser operasyonuna dönüştü

Kıbrıs'ın Girne vilayetinde narkotik ekiplerince yakalanan zanlılardan birinin cep telefonunda tespit edilen görüntülerden yola çıkan polis ekipleri, Tunç Çağı’ndan kalma tarihi eserler ele geçirmeyi başardı.

KKTC'de geçen hafta sonu aynı gün içerisinde saat farklıyla farklı sınır kapılarından ülkeye geçtikleri tespit edilen zanlılar S.A. ve F.B. takibe alındı.

Girne'de bir eve gerçekleştirilen operasyonda satışa hazır şekilde ayrı ayrı paketlenmiş toplam 136 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi ve yakalanan esrarla ilgili S.A. ve F.B. de dahil 3 kişi gözaltına alıntı.

Kıbrısgazetesi'den Ahmet Vamık'ın haberine göre;  Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan zanlılardan 45 yaşındaki S.A. ile 51 yaşındaki F.B. aleyhine 8’er günlük ek tutukluluk süresi kararı alınırken, operasyon sırasında evde bulunan 63 yaşındaki A.B. uyuşturucu  ile bağlantısı olmadığından mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıld.

Sorgulama sırasında F.B. isimli zanlının cep telefonunda tespit edilen görüntülerden yola çıkan polis ekipleri, zanlının Kozanköy’de kaldığı evde  yapılan aramada  tarihi eser niteliği taşıyan eşyalar ele geçirdi.

Eserler Tunç Çağı’na ait

Kozanköy’deki ikametgahta yapılan aramada ele geçirilen 4 adet yüzük, 2 adet saç tokası, 1 adet mızrak ucu ve 1 adet cımbızın Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde görevli arkeologlar tarafından incelendi ve M.Ö. 1550’li yıllara tarihlenen Tunç Çağı’na ait tarihi eserler olduğu anlaşıldı.

Tunç Çağı’ndan kalma tarihi eserlerle ilgili polise izahat vermekten kaçınan zanlı F.B.’nin cep telefonunda ele geçirilenden farklı tarihi eserlerin fotoğrafları tespit edildi.

KKTC Polisi diğer eserlerin akibetini araştırıyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar