Gediz Vadisi Arkeolojisi konuşuldu

Gediz Vadisi Arkeolojisi konuşuldu

Prof. Ümit Doğay Arınç, Gediz Vadisi Arkeolojisi konulu konferansa katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen "Gediz Vadisi Arkeolojisi" konulu konferans, 14 Aralık 2016 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Manisahaber sitesinde yer alan bilgilere göre; Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümleri Kurucusu ve Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Meriç tarafından verilen konferansa MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Şirin, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Saniye Altay, Yunusemre Belediyesi Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, Yunusemre Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Vacide Elmalı, Manisa Arkeoloji Müzesi Müdürü Harun Güllü, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala, Manisa Arkeoloji Müzesi uzmanları, Manisa Büyükşehir Belediyesi KUDEP Birimi çalışanları, Şehzadeler Belediyesi KUDEP Birimi çalışanları, üniversite öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Meriç, Manisa ilinin önemli bir kısmını kapsayan Gediz Vadisi'ndeki arkeolojik yerleşimleri tanıttı. Gediz Vadisi'nin tarih öncesi dönemlerden günümüze kadarki geçmişini özetleyen konuşmacı, bölgede yaşamış pek çok uygarlığın bıraktığı kültürel mirasın binlerce yıldır nasıl aktarıldığını ve yaşatıldığını anlattı. Prof. Dr. Recep Meriç, Gediz’in çevresindeki tarımsal, kültürel ve turistik değerlerin korunması ve geliştirilmesinin bölge ve ülke ekonomisine yapacağı katkılara değindi ve özellikle Gediz'in çevre kirliliğine karşı korunması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar