Mevlüt Üyümez Haberleri

2020de Amerikan dönen Kibele, Afyonkarahisar Müzesinde sergilenecek

2020'de Amerikan dönen Kibele, Afyonkarahisar Müzesi'nde sergilenecek

1960'lı yıllarda Afyonkarahisar'ın Çavdarlı köyünde yol çalışması sırasında bulunan İsrail'e götürülerek satılan ve daha sonra gönderildiği ABD'den 13 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ve, bir süre İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde sergilenen heykel,…

Defineciler Ayazini Kilisesini dinamitlerle parçaladı

Defineciler Ayazini Kilisesini dinamitlerle parçaladı

Frig Vadisindeki kilise harabesine dalan define avcılarının özel bir aletle yumuşak yapıya sahip duvarlara önce delik açtığı, daha sonra bu deliklere dinamit lokumlarını yerleştirerek patlattığı tespit edildi.

Luvilerle ilgili yazıt iddiası sahte olabilir mi?

Luvilerle ilgili yazıt iddiası sahte olabilir mi?

Dr. Ilya Yakubovich: Haberde yer alan yazıta ilişkin bir fotoğraf veya bir belge yok. Ortaya bu tür bir kanıt sunmazsanız, bu bilimsel açıdan yok kabul edilir. Ortaya atılmış ve dayanağı olmayan sahte bir bilgi var.

Tatarlının eşsiz mezar odası sergilenmeyi bekliyor

Tatarlı'nın eşsiz mezar odası sergilenmeyi bekliyor

Afyonkarahisar'daki Tatarlı Tümülüsü'nde 1969'da kaçak kazılarda bulunup bir bölümü yurt dışına kaçırılan, çabalar sonucu Türkiye'ye getirilen 2500 yıllık ahşap mezar odasının boyalı frizleri tarih ve sanat meraklılarıyla…

Frig Vadisi tanıtımı için balon uçuruldu

Frig Vadisi tanıtımı için balon uçuruldu

Afyonkarahisar'daki turizm merkezlerinin tanıtımı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu'nun düzenlediği etkinlikte İhsaniye ilçesindeki Frig Vadisi'nde balon uçuruldu.