Fransa'da arkeoloji müzesine Arapça 'Müze cehenneme dönecek' yazan şahıs yakalandı

Fransa'da arkeoloji müzesine Arapça 'Müze cehenneme dönecek' yazan şahıs yakalandı

Fransa'nın Saint Raphael kasabasında bir kişinin arkeoloji müzesinin duvarlarına Arapça tehdit mesajları yazması üzerine harekete geçen polis, yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından adam gözaltına alındı.

Fransa polisi, Saint Raphael kasabasındaki müzenin duvarlarına Arapça tehdit mesajlarının yazılması üzerine özel kuvvetler tarafından operasyon düzenlendiğini duyurdu. Mesajlardan birinde 'Müze ceheneme dönecek' yazdığı öne sürüldü.

Gece saatlerinde müzeye girdiği düşünülen adamın yanında kendisine yardım eden bir kişinin daha olabileceği belirtildi. Polisle iletişim kurmayı reddeden zanlı ya da zanlıların operasyon esnasında tehditler savurduğu da kaydedildi.

Cannes ve Saint-Tropez gibi oldukça turistik bölgelerin arasında yer alan kasabada güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı. Bölgeyi adeta ablukaya alan polis, vatandaşlara da 'uzak durma' çağrısında bulundu.

Yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından adam gözaltına alındı.

Polis ve bomba imha ekibinin her ihtimale karşılık müze çevresinde inceleme başlattığı, ayrıca zanlının bir yardımcısının olup olmadığının da araştırıldığı açıklandı.


Benzer Haberler & Reklamlar