Osmaniye'de, 60 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra müzeye dönüştürülen Kadirli Kent Müzesi'nde, Müzeler Haftası nedeniyle kutlama yapıldı.
OSMANİYE: Kadirli Kent Müzesi sorumlusu Cevahir Zararsız, etkinlikteki konuşmasında, müzelerin sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin sergilendiği yerler olduğunu söyledi.
Geçmiş yıllarda yaşayan insanların düşünüş, inanç, yaşayış ve sanat anlayışlarını, bıraktıkları eserlerden öğrendiklerini ifade eden Zararsız, müzede, teknolojiye yenik düşen kalaycılık, semercilik, demircilik, nalbantlık gibi mesleklerin ürünleri ile bal mumu heykellerin sergilendiğini belirtti.
Zararsız, 60 yıl cezaevi olarak kullanılan müzenin, bu yönüyle ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.
Etkinlikte, katılımcılar ve öğrencilere müze gezdirilerek, sergilenen eserler hakkında bilgi verildi.
Etkinliklere, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Rıfat Seki ile bazı kamu kurumlarının müdürleri ve davetliler katıldı.
AA Menderes Özat


Osmanlı kaftanları, PTT pullarında yaşatılacak
Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı ziyaretçilere manevi duygular yaşatıyor
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde altyapı kazısında mozaikli bahçe bulundu
Belçika'da bir bodrum duvarına gizlenmiş 40 altın külçesi ve 4 bin metal para bulundu