Erzurum'un Oltu ilçesindeki Rus Kilisesi restore edilecek

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Rus Kilisesi restore edilecek

Yaklaşık 135 yıllık Rus Kilisesi, Oltu Kaymakamı Şenol Turan'ın girişimleriyle restore edilecek.

Oltu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘‘Tarihi Kilisenin Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi’’ Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Kâr Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik 2017 Yılı Sosyal Altyapının ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Erzurum Valisi Okay Memiş’nin de desteğiyle Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu kararı ile yedek listeden asil listeye alınan restorasyon projesine ilişkin önümüzdeki günlerde Kaymakam Şenol Turan ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalanacak.

Oltu Kaymakamı Şenol Turan, "Tarihe tanıklık eden eserlerin korunması, tarihi değerlere sahip çıkılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konularında yörede bir farkındalık oluşturulması amacıyla hazırlanan ‘‘Tarihi Kilisenin Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi’’nde Oltu’da sosyokültürel hayatın canlandırılması, turizm sektörünün gelişmesi, büyümesi ve dolayısıyla ilçemizdeki ekonominin canlanmasına katkı sunulması hedeflenmiştir. Bu projeyle, tarihi eserlerin talan edilmesi gereken bir miras değil, korunması ve yaşatılması gereken tarihi bir değer, kültürel bir miras olduğu yönünde mesajlar verilmiş olacaktır. Toplumun bu konularda bilinçlendirilmesinin yanında, söz konusu eserlerin, korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konularında bilinç oluşturulmasına katkı sağlanacaktır" dedi.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen projenin Ocak 2019 tarihi itibariyle sözleşmesinin imzalanıp 2 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Öte yandan kilisenin, restorasyondan sonra kütüphane olarak hizmet vereceği ve Oltu Kalesi için de restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü aktarıldı.

Oltu Medya


Benzer Haberler & Reklamlar