Erzurum, Arkeoloji Öğrencilerini ağırlamaya hazılanıyor

Erzurum, Arkeoloji Öğrencilerini ağırlamaya hazılanıyor

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı katkılarıyla, Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü tarafından organize edilecek 13-16 Mart 2019 tarihlerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumuna sayılı günler kaldı.

Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi ve Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Kulüp Danışmanı Hasan Kasapoğlu, “ Daha önce ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Arkeoloji Öğrenci Sempozyumu’nun 2019 yılı temsilcisi ülkenin birçok yerinde gerek akademisyen, gerekse arkeolog kimliğiyle Atatürk Üniversitesi mezunu olarak pek çok başarılara imza atmış birçok temsilciyi bilim dünyasına kazandıran üniversitemizdir” dedi.

Sempozyumun lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan 41 sunumcu ve 53 temsilcinin yanı sıra, 300 katılımcıyla gerçekleşeceği belirtildi. Geçtiğimiz yıl Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyumun benzeri olarak bu sene de yurt içi ve yurt dışından farklı üniversitelerin katılımıyla gerçekleşecek öğrenci sempozyumunda farklı disiplinlerin arkeoloji ortak paydasında birleşmesiyle nitelikli ve öğretici bir program uygulanması hedefleniyor. Sunumlar arkeoloji literatürüne prehistorya olarak girmiş yazısız çağlardan itibaren arkeolojiye konu olmuş geniş konu dağarcığına sahip olup, arkeolojinin koruma onarım tedbirleri ve arkeolojiyi günümüzde yaşatacak deneysel arkeolojik çalışmalar ile arkeoloji bilim dünyasının olduğu kadar söz konusu alanda bilimsel faaliyet gösteren kitle dışına da hitap eder nitelikte olduğu kaydedildi.

10. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu ile ülkenin çeşitli illerinden gelen katılımcılar yalnızca sempozyuma katılımda bulunmayacak, aynı zamanda Erzurum’un tarihi mekânlarını da gezip görebilme fırsatı elde edecek.

Sempozyum 13 Mart günü sabah saat 09.30’da açılış programıyla başlayacak. Şehir protokolünün de katılacağı törenin ardından oturumlara geçilecek.

İHA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar