Erdal Yıldırım, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın CGO'su oldu

Erdal Yıldırım, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın CGO'su oldu

SVİKV'de Chief Governance Officer ünvanını üstlenecek Erdal Yıldırım, vakfın tüm kurumsallaşma ve yönetişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nda, vakfın kuruluş tarihi olan 2003 yılından bu yana Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Erdal Yıldırım, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Chief Governance Officer (CGO) ünvanını da üstlenecek. Erdal Yıldırım bu yeni görevlendirmeyle birlikte Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın tüm kurumsallaşma ve yönetişim faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu olacak.

1997 yılından bu yana sürdürdüğü Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürlüğü görevini bu yıl sonu itibariyle emekliye ayrılarak noktalayacak olan Erdal Yıldırım, bugüne dek yurt içinde ve dışında, önde gelen sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlendi. Yıldırım, otuz yıla yaklaşan üçüncü sektör yöneticiliği deneyimini, üniversitelerde verdiği dersler ve yazdığı kitaplar aracılığıyla paylaşmaya devam ediyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı, eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanında çalışmalarını sürdürüyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı; Suna Kıraç, İnan Kıraç ve İpek Kıraç tarafından 27 Ekim 2003 tarihinde, Türk toplumuna yararlı ve yurtsever vatandaşlar yetiştirilmesi için kişi ve kurumlara maddi ve manevi imkanlar sağlamak, toplumsal hayata katkıda bulunmak ve bu doğrultuda eğitim, kültür, sanat, sağlık alanlarında faaliyetlerde bulunmak amacıyla kuruldu. Vakıf, eğitim alanındaki hedeflerini gerçekleştirmek üzere; yardıma ihtiyacı olan yetenekli öğrencilere burs, eğitim ve araştırma gibi olanaklar sağlıyor, eğitim ve öğretim kurumlarına destek veriyor.

Vakıf, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını 2005 yılında hizmete giren Pera Müzesi ve 2007 yılında faaliyete başlayan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile sürdürüyor. Vakfın sağlık alanındaki çalışmaları ise 2005 yılında hizmete açılan Nörodejenerasyon Araştırmaları Laboratuvarı bünyesinde yürütülüyor.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar