Efes Antik Kanal Projesi ihaleye çıkıyor

İki etaptan oluşan projenin birinci etabıyla ilgili proje ve jeoteknik sondaj çalışmaları tamamlandı, ihale sürecine gelindi.

İZMİR: AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, iki etaptan oluşan "Efes Antik Kanal Projesi"nin birinci etabıyla ilgili proje ve jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlandığını ve ihale sürecine gelindiğini bildirdi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 proje içinde yer alan "Efes Antik Kanal Projesi ile Efes Antik Kenti"nin denizle yeniden buluşacağını belirtti.

İki etaptan oluşan projenin birinci etabıyla ilgili proje ve jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlanarak ihale sürecine gelindiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Birinci etapta, Pamucak sahilinde yatların denizden girişini sağlamak amacıyla 600 metre uzunluğunda giriş kanalı, mendirek yapısı, kısa süreli yat park alanı, giriş kanalı üzerinde araç ile yaya köprüsü yapılacak. Giriş kanalı, beton kazık temel üzerine yöresel taşlardan dikdörtgen kesme taş bloklardan duvar teşkil edilecek. Bu kesimde amfibi deniz araçları ile 4 metre derinliğe kadar çamur temizliği yapılacak. Bu etabın ihalesi kısa sürede yapılarak çalışmalara başlanacak. İkinci etapta ise Pamucak girişinden Efes Antik Kenti'ne kadar olan kısımdaki alanda yapılacak temizlik ve Efes Koruma Amaçlı İmar Planı gereği antik kente giriş kapılarından birisinin buraya taşınması işi yer alıyor. Bunun için de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor."

Kaya, Pamucak sahiliyle Efes Antik Kenti'nin alt kapısı arasındaki kanalın temizlenmesinden sonra milattan önceki dönemleri de anımsatacak teknelerin, yerli ve yabancı turistleri taşıyacağını belirterek, "Kanal çevresindeki alanlar da rekreasyon alanına dönüştürülecek. Projeyle turizm canlanacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Efes'e gelen turist sayısı, büyük artış gösterecek. Bu çok özel projenin mimarı, İzmir için hazırladığı 35 proje ile Ege'nin incisi İzmir'in marka kent olmasını hedefleyen Başbakanımız Binali Yıldırım'a çok teşekkür ediyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın liderliğinde İzmir, geleceğe olan yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecek." ifadelerini kullandı.

AA Emre Umurbilir 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar