Edirneli bir defineci yasal izin alıp 'ya nasip' diyerek kazılara başladı

Edirneli bir defineci yasal izin alıp 'ya nasip' diyerek kazılara başladı

Edirne’nin Nişcancıpaşa Mahallesi’nde Yahudi bir kuyumcunun dükkânının olduğu alanda yasal izinle define kazısı başladı. Yer sahibi Hakan Acar, resmi müracaatları yaparak kazı çalışmasına başlandığını söyleyerek, bir şeyler çıkarsa mutlu oluruz dedi.

Edirne’nin Kıyık semtinde bulunan Nişancıpaşa mahallesinde define heyecanı yaşanıyor. Mahallede uzun yıllar önce Yahudilere ait kuyumcu dükkanının olduğu alanda kazı çalışması başladı.

Nişancıpaşa Mahallesi Dibek Bakkal Sokak’ta bulunan eski kerpiç evin yıkılmasının ardından yer sahibinin resmi müracaatı ile define için bu sabah kazı çalışmasına başlandı. Polis ekiplerinin gözetiminde kepçe ile yapılan kazıda henüz bir şey bulunamadı.

Yer sahibi Hakan Acar, Yahudilere ait kuyumcu dükkanının olduğu alanda yaptırdıkları ölçümlerde makinenin bir şeyler olduğunu tespit ettiğini, bu nedenle kazı çalışmalarına başlanıldığını kaydetti. Acar, ‘Sonuç ne olursa olsun şansımıza’ dedi.

Acar, “ Burada varsayımlara kazı yapmayı düşündük. Resmi müracaatımızı yaptık. Resmi müracaatla kazı yapıyoruz. Daha önce buradaki duyumlara göre Yahudi bir kuyumcu dükkanı varmış. Onun bırakmış olduğu malzeme varsayımıyla ölçtük biçtik ondan dolayı resmi müracaat yaptık kazı yapıyoruz. Bir şeyler var dediler biz de ona dayanarak makine getirdik, makine de bir şeyler gösterdi. Ondan dolayı böyle bir çalışma yapmaya resmi müracaatla başladık. Sonucu ne olursa olsun bakalım şansımıza. Kafamızda duracağına yapalım. Çıkarsa mutlu oluruz çıkmazsa mutsuz oluruz bu kadar basit”.

14 yıl önce belediye Başkanının oğlu da hazine aramıştı

Edirne'de 2005 yılında aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi'nin de bulunduğu define avcıları, belediye bahçesinde izinli kazı çalışmaları gerçekleştirmişti.

edirrnetv.com / hudutgazetesi.com


Benzer Haberler & Reklamlar