Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ve Prof. Dr. Müge Artar'ın katılımıyla müzenin yapılacağı alanda düzenlediği basın toplantısında kampüste gelinen aşamayı anlattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukların eğitimine katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Müze ve eğitim kampüsünün bölge eğitimine değer katacağını vurgulayan Gürkan, şunları söyledi:

"Hocalarımızın rehberliğinde, uzmanlığında ve denetiminde Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük interaktif çocuk müzesini yapıyoruz. Türkiye'de şu anda benzeri 2 tane bulunuyor ama bizim yaptığımız Türkiye'nin en büyüğü olacak. 12 bin metrekarelik alanda doğayla teknolojinin uyum içinde olduğu bir yer olacak. En modern eğitim teknikleriyle donatılacak, sadece Edirne'nin değil tüm bölge çocuklarına hizmet verecek bir eğitim kampüsü inşa ediyoruz. Çocuklarımız burada yaşayarak, yaparak öğrenmenin tadına, hazzına ve keyfine varacak. Böyle bir tesisi buraya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müzeye girişiler ücretli olacak. Hafta içi gruplar halinde gelen öğrenci grupları müzeyi gezebilecek, hafta sonları ise tüm halkımız müzeyi gezebilecek. Çevre iller olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan'dan da öğrenciler buraya gelecek. Yılda ortalama 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz."

Prof. Müge Artar: Okul dışı eğitime katkı sunuyor"

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Artar, çocuk müzelerinin okul dışı eğitimin desteklenmesine katkı sunduğunu ifade etti.

Müzelerin eğitici, yaratıcı ve yönlendirici etkilerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Artar, "Gelişen çocukların çok değiştiğini görüyoruz. Yeni neslin farklı ihtiyaçları var. Hıza, teknolojiye ihtiyaçları var ama gerçek hayatı öğrenmeye de çok ihtiyaçları var. Artık çocuklara sadece okul yetmiyor. O yüzden okul dışı öğrenme ortamlarının okulu desteklemesi ve yaşama becerilerinin artırması çok önemli. Bu tür müzelerde çocuklarının becerilerinin gelişiminde, bilgiyi arama ve tetiklemede çok önemli olduğunu biliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan da okul eğitimini destekleyen, çocukların hayatlarına katkı sunacak çalışmalar yapacak eğitim metotları oluşturmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Gürkan, Çakır ve Artar toplantının ardından devam eden çalışmaları inceleyerek, yapım ekibinden bilgi aldı.

Edirne Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanıyor.

Gökhan Zobar - AA


Benzer Haberler & Reklamlar