Defineciler Kuşkayası Yol Anıtı'nın yanında kaçak kazı yaptılar

Defineciler Kuşkayası Yol Anıtı'nın yanında kaçak kazı yaptılar

Defineciler, Bartın'ın Amasra ilçesi sınırlarındaki Roma dönemi eseri Kuşkayası Yol Anıtı'nın bulunduğu alanda, yaklaşık 1,5 metre derinliğinde 2 ayrı çukar kazdılar. Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzol, tarihi dokuya zarar verenlerin yakalanmasını istedi.

Bartın - Amasra yolu üzerindeki Kuşkayası Yol Anıtı'nın hemen yanında defineciler tarafından kaçak kazı yapıldığı tespit edildi. Kuşkayası Yol Anıtı'nın kaya oymalarının bittiği toprak zeminde 1,5 metre derinliğinde 2 kuyu kazan definecilerin açtığı çukurler, tarihi Roma esernin görmeye gelen ziyaretçiler tarafından fark edildi.

Emniyet güçleri kaçak kazı şahısların bulunması için soruiturma açarken, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, "Kuşkayası Yol Anıtı Roma döneminde yapılan Amasra için ülkemiz için önemli eserlerden biridir. Bizler de yol anıtının alt tarafında 2 kaçak kazı yapıldığını ihbar aldık. Jandarmamıza ve gerekli mercilere talimatımızı verdik. İnşallah bu tarihe zarar verenler bir an önce bulunur ve adalete teslim edilir. Bu durum bizleri de üzdü" dedi.

DHA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar