Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Hitit Barajı rekreasyon alanını inceledi

Rekreasyon alanında sosyal tesisler, Alacahöyük Arkeoloji Kazıları Araştırma Merkezi, misafirhane, kütüphane, sergi ve konferans salonu, satış büfeleri, yürüyüş bantları, otopark, Hitit arabalarıyla yapılabilecek geziler için yollar, seyir terasları, tarım alanları, laboratuvar, atölyeler ve çalışma ofisleri bulunuyor.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Hitit Barajı’nda ve etrafında oluşturulan rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. İncelemede DSİ yetkilileri, Anadolu'nun ilk barajı olma özelliğine sahip olan ve koruma altına alınan Alacahöyük’teki Hitit Barajı ve çevresindeki düzenlemelerin tamamlandığını belirterek, geçici kabulünün yapıldığını ifade etti.

Hitit Barajı etrafında oluşturulan rekreasyon alanında sosyal tesisler, Alacahöyük Kazıları Araştırma Merkezi, misafirhane, kütüphane, sergi ve konferans salonu, satış büfeleri, yürüyüş bantları, otopark, Hitit arabalarıyla yapılabilecek geziler için yollar, baraj ve kazı alanları için seyir terasları, tabii tarım alanları, laboratuvar, atölyeler ve çalışma ofisleri bulunuyor.

Vali Çiftçi’ye incelemede Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, DSİ Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Müze Müdürü Metin Çakar ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır eşlik etti.

M. Burak Yalçın - Çorum Hakimiyet Gazetesi


Benzer Haberler & Reklamlar