Çin’de neolitik çağda yaşamış 5 metre boyunda yılan iskeleti bulundu

Çin’de neolitik çağda yaşamış 5 metre boyunda yılan iskeleti bulundu

Çin’in güneyindeki yer alan Zuojiang Nehri havzasında, yaklaşık 6 bin yıllık yılan kemikleri bulundu. Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü’nden Yang Qingping, yılanın inanlar tarafından avlanılıp, yemek için pişirilmeye hazırlandığını savunuyor.

Çin’in güneyindei yer alan karmaşık yer şekilleri ve çok sayıda tarih öncesi kültürel ve biyolojik miras kalıntısı ile ünlü  Zuojiang Nehri havzasında bulunan 2 bin yılı aşkın geçmişe sahip bir grup kaya resmi, 2016 yılında UNESCO’nun dünya mirası listesine alınmıştı.

Alanda ortaya çıkarılan Python bivittatus türüne ait en uzun omur bir yıla ait. Yılanın toplam vücut uzunluğunun 4,58 metreyi aştığı belirtiliyor. Çin’de daha önce bulunan en uzun yılan boyu 3,56 metreydi.

Yeni keşif, Güney Çin’de yaklaşık 6 bin yıl öncesine kadar izlenebilen yılan avlama tarihine ışık tutmaya da yardımcı oldu.

Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü’nden Yang Qingping, ortaya çıkarılan yılan kemiklerinin çoğunun yüzeyde olduğundan şüphelenilen yanık izleri olduğunu ve yan yana yığılmış memeli kemiklerinin de elle kesme veya çarpma belirtileri gösterdiğini söyledi.

Yang, bölgedeki tarih öncesi insanların eti işlemek için yiyecekleri kızarttığının da göz ardı edilmediğini sözlerine ekledi.

Araştırma, Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü ve Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütüldü.

Keşifle ilgili ayrıntılart sonuçlar, Historical Biology’de çevrimiçi olarak yayınlandı. 

arkeonews.com.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar