Çin'de çok sayıda antik mezar keşfedildi

Çin'de çok sayıda antik mezar keşfedildi

Hunan eyaletinin Yiyang şehrinde bir fabrikada ele geçen bulgular üzerine geçen yılınsonunda başlayan arkeoloji kazılarında bugüne dek 86 antik mezar bulundu.

Çin'in Hunan eyaletinde bir fabrikada ele geçen bulgular üzerine Hunan arkeolojik araştırma enstitüsü arkeologları tarafından geçen yıl Aralık ayında arkeoloji kazılarına başlamıştı.

Orta Çin'deki Hunan Eyaletinin Yiyang Şehrindeki eski fabrika alanında bugüne dek süren kurtarma kazılarında arkeologlar toplam 86 antik mezar ortaya çıkardılar.

Keşfedilen mezarlardan 82 tanesi Geç Savaşan Devletler (M.Ö. 475 B.C.-221) döneminde inşa edilmiş. Diğer dört mezarlardan bir kısmı Ming Hanedanlığı (1368-1644) ile Altı Hanedanlık (222-589) yıllarına tarihlendiriliyor.

Mezarların çıkarıldığı arkeolojik alanda ayrıca çok sayıda kılıç, ayna, çömlek ile tunç, demir ve yeşimden oluşan 400'den fazla eşya bulunduğu açıkladı.


Hunan Kültür Kalıntıları Yönetim Bürosundan Deng Jianqiang, "Mezarlar; aristokratlar ile orta ve alt sosyal sınıflara sahip insanlara ait. Mezar sahiplerinin büyük kısmının esnaf ve işadamları olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar