Çin işi japon işi, Kanji yazan hangi kişi?

Çin işi japon işi, Kanji yazan hangi kişi?

Ikinoshima adasındaki arkeoloji kazısında keşfedilen seramik parçasında üzerindeki şeklin Japonya'daki en eski kanji yazı karakteri olduğu savunuluyor.

Japonlar, en eski Kanji karakterinin bulunduğuna inanıyor

Çin yazı karakterlerinin Japonya'daki varlığının sanılandan çok daha eski olduğu iddia edildi. Daha önce 5. yüzyılda Japonya'ya ulaştığı sanılan kanji'nin 3. yüzyılda ülkede bulunduğunu gösteren bir seramik parçası keşfedildiğine iddia ediliyor.

Seramik parçasındaki şekiller, Kanji yazısının bazı karakterlerine benzediği ve özellikle de Shu karakterinin sağ yarısına tıpatıp uyduğu için "Japonya'da kullanılan en eski kanji örneği" ilan edildi.

KANJİ NEDİR? -- Tıklayın, öğrenin--

Asahi Shimbun sitesinden Ai Tanabe'nin haberinde yer alan bilgilere göre; Japonya'da kullanılan kanji örneğini taşıyan seramik parçası Nagasaki Bölgesi'nde Ana Kyushu adasının kuzeybatısındaki Ikinoshima adasında geçen yıl Temmuz ve Aralık ayları arasında gerçekleştirilen arkeoloji kazılarında; Geç Yayoi Çömlekçilik Kültür dönemine (300. B.C. -A.D. 300) ait arkeolojik bulgularla birlikte keşfedildi,

 7.5 santimetre boyunda, 8,8 cm genişliğinde ve 4 milimetre kalınlığındaki seramik kalıntısı, muhtemelen bir kasenin parçası gibi görünüyor. Üzerindeki Kanji karakterlerinin keskin bir aletle kazınmış olduğu tahmin ediliyor.

Arkeologlara göre; Kanji karakterinin birisinin adını kaseye kazımak için kullanılmış olması muhtemel.

Seramiğin şekli, Çin'in Liaodong yarımadası çevresinde üretildiğini ve daha sonra Ikinoshima'ya getirildiğini gösteriyor.

Zülfikar Emin - Arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar