Bursa'ya giden tarihi eser kaçakçılarının ikisini polis birini jandarma yakaladı

Bursa'ya giden tarihi eser kaçakçılarının ikisini polis birini jandarma yakaladı

Aynı gün iki ayrı araçla İstanbul'dan Bursa'ya tarihi eser satmaya giden 3 kişiden ikisini polis, birini jandarma ekipleri yakalandı. Tarihi eser kaçakçılarının yanında çeşitli dönemlere ait toplam 737 sikke, 6 taş obje ve gümüş taşlı yüzük yakalandı.

Bursa'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 670 sikke ele geçildi.

İstanbul'dan Bursa'ya bir araçla tarihi eser olarak nitelendirilen sikke getirileceği bilgisini alan Bursa Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent girişinde aracı durdurdu.

Araçta yapılan aramalarda, poşetlerle gizlenmiş 670 sikke ele geçirildi. Şüpheliler G.K. ve N.Y'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İstanbul'dan Bursa'ya getirdiği tarihi eserleri şehirlerarası otobüs terminalinde satmak isterken yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da ikamet eden şüpheli E.B'nin elinde bulunan tarihi eserleri satmak için otobüsle Bursa'ya geleceği bilgisini alan Bursa Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde operasyon düzenledi.

Operasyonda şüpheli E.B. elinde bulundurduğu 67 çeşitli dönemlere ait sikke, 6 taş obje ve gümüş taşlı yüzüğü satmak isterken suçüstü yakalandı.

Şüpheli gözaltına alınırken ele geçirilen tarihi eserler Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.


Benzer Haberler & Reklamlar