Bursa'daki tarihi eser operasyonunda, satılacağı ihbar edilen iki mezar steli Nilüfer ilçesindeki bir dinlenme tesisindeki aranan otomobilde bulundu.
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde jandarma tarafından şüphelenilen bir otomobilde yapılan aramada üzerinde eski motifler bulunan tarihi eserler yakalandı.
İki kişinin Ankara'da izinsiz kazı yaparak buldukları öne sürülen tarihi eserleri Bursa'ya getirip satacakları ihbarını alan Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, takip ettikleri şüphelileri merkez Nilüfer ilçesinde bir dinlenme tesisinde gözaltına aldı.

Yakalanan D.K. ve D.Ç'nin kullandıkları araçta yapılan aramada, insan ve balık figürlü eski işlemeli iki mezar steli ile eski eser olabileceği tahmin edilen yuvarlak bir taş bulundu.

Ele geçirilen eserler savcılık talimatıyla muhafazaya alındı. D.K. ve D.Ç. ise savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Sergen Sezgin - AA



Mağara duvarlarının DNA'ları binlerce yıl korunabildiği anlaşıldı
İstanbul'un Tarihi Ağaçları Dijital Pasaportla Korunacak: Risklere Karşı MR'lı Önlem
Gökhöyük'te 5 bin yıl önce Yaşam Ağacı motifli dev küp neden ters bırakıldı?
Mandalya Körfezi’nde denize dalan çocuğun dikkati arkeolojik keşife yol açtı