Bodrum, Çeşme ve Antalya’da halk plajları için ihale açılacak

Bodrum, Çeşme ve Antalya’da halk plajları için ihale açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi Türkler arasında çok popüler olan yerlerde, belli sayılarda, deneme amaçlı halk plajları ihalesi yapacağız, açıklamasında bulundu.

Tatil Merkezlerine Bakanlık Denetimli Halk Plajları İhalesi

Türkiye’nin gözde tatil mekanları olan Bodrum, Çeşme ve Antalya’da gibi yerlerde bu yıl deneme amaçlı halk plajları ihalesi yapacaklarını söyleyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Bu plajlarda işletme değil ama özellikle fiyat kontrolü onayı Bakanlığımız tarafından yapılacak.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mevkidaşı Tayland Kültür Bakanı Vira Rojpojchanarat ile “2018 Yılının Türkiye-Tayland Karşılıklı Kültür Yılı” ilan edilmesine ilişkin niyet bildirgesi imzaladı ve ortak fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Türkiye ile Tayland arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 60’ıncı yılı münasebetiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Ersoy, “Niyet Bildirgesi’nde de altı kuvvetle çizildiği gibi, dostane ilişkileri geliştirmek ve kültürel değişimi artırmak amacına yönelik olarak kültür ve sanatın her alanında karşılıklı, harika, etkinlikler gerçekleştirerek ülkelerimiz arasındaki siyasi, ekonomik ve toplumsal ilişkilere katkıda bulunmak istiyoruz. İkili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin gerek kültür, gerekse turizm alanında güçlenmesi en büyük temennim. Niyet Bildirgesi tüm bu değerlerimizin Tayland’da tanıtılması açısından bize fırsatlar sunacaktır.” dedi.

Kamu arazilerinin ihalesiz olarak turizme sunulacağı doğru değil

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kamu arazilerinin ihalesiz olarak turizme sunulacağı doğrultusunda bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını söyleyen Bakan Ersoy, Turizm Teşvik Kanunu’nda bir değişikliğe gidildiğini ifade etti.

Daha önce Bakanlar Kurulu’nda olan yetkinin yeni sistem gereği Cumhurbaşkanlığına devredildiğini dile getiren Ersoy, ancak herhangi bir turizm yatırım alanının ihaleli ya da ihalesiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tahsisinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Personelin İhtiyacı Karşılanacak

“Turizm tesisleri hizmet alanlarının tahsisi yapılabilir” diye bir madde eklediklerini ve turizm projelerinde bazı değişikliklere gittiklerini belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy şöyle devam etti:

“Turizm tesisleri hizmet alanları ihalesiz olarak yapılabiliyor. Bu tamamen personelin konaklama ve sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yerler. Maalesef daha önce turizm tahsis alanları yapılırken personelin konaklama ve sosyal ihtiyaçları ile ilgili ünitelerin yer alacağı yerler çok iyi planlanmamış. Bu çok büyük bir eksiklikti, özellikle Güney’de ve Ege’deki tesislerde. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan daha önce tahsis almaya hak kazanmış oteller bu eksik olan kısımları, kalan süreleri kadar, yapabiliyor. Yani 49 yıllığına bile değil, bizden aldığı tahsisin ne kadar süresi kaldıysa o kadar. Ancak çok fazla çıkaracağımız için öncelikle birden fazla talep gelirse yine ihale yaparız. Birden fazla talep gelmezse zaten minimum bir ücretle alınıyor Burada amaç devletin para kazanmasından çok personel için çok büyük ihtiyaç olan lojman, konaklama ve sosyal ünitelerin yapılacağı yerlerin sağlanması.”

Halk Plajları İçin İhale açılacak

Halk plajlarının sayısının çoğaltılacağını yönelik başka bir soruya da özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi Türkler arasında çok popüler olan yerlerde, belli sayılarda, deneme amaçlı bir çalışma başlatacakları yanıtı veren Ersoy, ihale yapacaklarını belirterek, “Bu plajlarda işletme değil ama özellikle fiyat kontrolü onayı Bakanlığımız tarafından yapılacak. İhaleyi ise sezona yetişsin düşüncesiyle önümüzdeki Ocak ayından sonra yaparız.” dedi.
 


Benzer Haberler & Reklamlar