Bizans Araştırmaları Sempozyumu sürüyor

Bizans Araştırmaları Sempozyumu sürüyor

4. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumunda ikinci gün oturumları yapıldı

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetler Araştırma Vakfı (ANAMED) ve Vehbi Koç Vakfının düzenlediği 4. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumuna devam edildi.

Beyoğlu'ndaki ANAMED binasında, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla "Coğrafi ve Etnik İmgelemde Bizans Kimliği ve Öteki" ana temasıyla gerçekleştirilen sempozyum sürüyor.

Sempozyumun ikinci gününde, "Doukas'ın tarihinde Türkler", "6. Yüzyılda Konstantinopolis'te yeni kimliklerin oluşumu ve eskilerin değişimi", "Yahudi öteki", "Bizansta canavar ırklar", "Din kültlerin gelişiminde etnisite ve kapsayıcılık", "Sınırlardaki imgeler", "Bizans döneminde Frigya'da öteki inanışlar ve kaya mimarisindeki yansımaları" başlıklarında tartışmalar yapıldı.

Sempozyum yarın "Bizanslıların münhasır hakkı Hristiyanlık", "Yerinden edilen Bizans: İznik İmparatorluğuna yeni bir bakış", "Bghno Norovank Manastır Kilisesi'nin mimari plastik bezemesi", "Ortaçağ Bizans çömlekçiliğinde temsil edilen kültür", "Kuyumcular, bakırcılar ve müşterileri", "Orta Bizans döneminde kimlik değişkenliğine dair görsel kanıtlar" başlıklarıyla yapılacak sunumlarla sona erecek.


Hikmet Faruk Başer - AA


Benzer Haberler & Reklamlar