Bartın’da Kent Müzeleri konferansı

Bartın Belediyesi tarafından "Kent Müzeleri" konferansı düzenlendi.

BARTIN: Bartın Belediyesi Sanatevi'nde Kent Müzeleri konferansında konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kadir Şişginoğlu, müze kültürünün ömür boyu yaşatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bir açık hava müzesine benzediğini dile getiren Şişginoğlu, "Ülkemizin en batısından en doğusuna kadar elinizi attığınız her yerden tarih fışkırıyor. Bartın, müzelerin sevdasına düşmüş bir kent. Ülkemizin genelinde olduğu gibi müze fakiri ama müzelerini çoğaltmaya çalışan bir kent. Bartın'da bulunan Amasra müzesi benim en çok beğendiğim müzelerden biri." diye konuştu.

Şişginoğlu, kültürün toplumun sonraki kuşaklara bıraktığı bir miras olduğunu ve insanın olduğu her yerde kültürün olduğunu vurguladı.

Şişginoğlu, şöyle konuştu:

"Kültür, doğar büyür ve ölür, miras bırakılan toplum kültüre sırtını dönerse işte o zaman kültür ölür. Biz, aslında kentleri kendimiz için tasarlıyoruz ancak, tasarlarken de kentlerin bir süre sonra bizi yok edeceğini hesap etmiyoruz. Yani plansız kentleşmeyle içinde bulunacağımız canavarı kendimiz oluşturuyoruz. Kültürün doğru değerlendirilmemiş olmasının bu noktada çok büyük etkisi var."


AA Yalçın Çelen


Benzer Haberler & Reklamlar