Balıkçı nehirde tarihi kılıç yakaladı

Balıkçı nehirde tarihi kılıç yakaladı

"Ağları çektiğimde kılıç, iğlerin arasında asılıydı" diyen balıkçı, kılıcı Abergwili'deki Carmarthenshire İlçe Müzesi'ne götürdü.

Galler'deki Carmarthenshire'da bir nehir yatağında 18. yüzyıldan kalma kılıç bulundu. Balıkçı Andrew Davies, alabalık avlamak için ağlarını attığında Towy Nehri'nin tabanından kılıç yakaladı. Ağlara takılan yaklaşık 90 santimetre uzunluğundaki kılıcın kabzasında bir kartal başı motifi yer alıyor.

BBC'nin haberine göre; "Ağları çektiğimde kılıç, iğlerin arasında asılıydı" diyen Andrew Davies, kılıcı Abergwili'deki Carmarthenshire İlçe Müzesi'ne götürdü.

Carmarthenshire Müzesi Küratörü Gavin Evans, ilk bakışta kılıcın Roma tipi olduğunu sandığını ama daha yakından incelendiğinde "çok daha egzotik bir şey" olduğunu fark ettiğini söyledi ve "
Tarihi kılıç Endonezya'da rastlanan kılıç tiplerini andırıyor ama Malezya, Tayland, Singapur ve Filipinler'de de benzeri kılıç yapımına rastlanıyor. Kılıcın nehre nereden geldiği ve ne zamandan beri orada olduğunu araştıracağız. Kılıç hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için resimlerini British Museum'a gönderdik. Bilgi bekliyoruz" dedi.

Evans,  "Carmarthen, sanayi devrimine kadar, Galler'in bir anlamda en önemli kasabaydı, bu yüzden pek çok eşya ve insan şehre geliyordu. Dünyanın dört bir yanında dolaşan bir denizcinin getirip, burada denize düşürmesi mümkün. Buna benzer pek çok senaryo yazılabilir.  Bu evde duvara asılacak türden bir kılıç değil ama deniz bilerek atılacak kadar da değersiz değil. Böyle bir kılıca sahip  olan onu korumaya çalışırdı" diyerek, kılıçla ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar