Bakan Ersoy: Tanıtım politikamızı değiştirmemiz gerekiyor

Bakan Ersoy: Tanıtım politikamızı değiştirmemiz gerekiyor

Çin’den Türkiye’ye gelen turistte artış olacak. Ancak tanıtım politikamızı değiştirmemiz gerekiyor diyen Bakan Ersoy, Çinli turistlerin sadece kültürel alanlara yoğunlaştığı ve şu ana kadar İstanbul ve Kapadokya ağırlıklı olarak gezdiklerine dikkati çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çin’de 2018 Türkiye Turizm Yılı, Çinli turistlerin artmasına yönelik yapılacak faaliyetler ve Kapadokya’daki kaçak yapılar hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çin’de Türkiye Turizm Yılı olarak kutlanan bu yılın, iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi açısından çok faydası olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Rakamlar çok başarılı geçtiğini gösteriyor. Geçen sene yüzde 46 olan artış, bu seneyi de yüzde 80’lik bir artışla inşallah 400 binin üzerinde bir turist sayısıyla kapatacağız. Sadece bu yıla değil, bundan sonraki yıla da faydası olacaktır. Zaten Çin Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığımız toplantıda bunu önümüzdeki yıla yaymak için neler yapabiliriz onları konuştuk. Başka faaliyetleri önümüzdeki yıla taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Bakan Ersoy, Çin’e gelmeden önce Japonya’da temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, Japonya’da 2019’un "Türkiye Yılı" olarak kutlanmasıyla ilgili bir sergi olduğunu söyledi.

Çin Kültür ve Turizm Bakanı Luo Şugang ile "Tokyo’da yapılacak bir sergiyi Çin’e getirebilir miyiz?" diye konuştuklarını dile getiren Ersoy, "Kendisi de bunun için gerekli izinlerin alınması açısından gayret sarf edeceğini söyledi. Bu açıdan baktığımızda çok faydalı bir yıl oldu. Önümüzdeki yıla da faydası olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye’nin çok büyük bir eksikliği giderilmiş oldu"

Bakan Ersoy, Türkiye’nin Çin ile turizm alanında ilişkilerini attırması için gerekli ulaşım altyapılarını geliştirmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İstanbul’da açılan havalimanıyla Türkiye’nin çok büyük bir eksikliği giderilmiş oldu. Dünyanın en büyük havalimanı yapıldı. Önümüzdeki yıl itibarıyla artık Türkiye’nin slot sınırlaması gibi bir sınırlaması kalmıyor. Çin’de farklı şehirlerden uçmak isteyen başta Türk Hava Yolları olmak üzere bütün hava yollarını davet etmeye başladık, ‘Bizde slot sıkıntısı yok artık istediğiniz tarihte istediğiniz yerden uçabilirsiniz' diye. Onları da bu oyunun içine dahil edersek istediğimiz bir milyonluk rakama çok kısa sürede ulaşırız diye düşünüyorum."

- "Tanıtım politikamızı değiştirmemiz gerekiyor"

"Çin’den Türkiye’ye gelen turistte artış olacak. Ancak tanıtım politikamızı değiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullanan Bakan Ersoy, Çinli turistlerin sadece kültürel alanlara yoğunlaştığı ve şu ana kadar İstanbul ve Kapadokya ağırlıklı olarak gezdiklerine dikkati çekti.

Çinli turistlerin gezdiği yerlere bu yıl Efes, Çanakkale Truva bölgesinin eklendiğini ancak bunun daha 4 katı kadar da olasılık olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, şunları söyledi: "Biz önümüzdeki yıl itibarıyla Çin’de yeni kültürel alternatif destinasyonları detaylı bir şekilde tanıtmaya başlayacağız. Ama bizim esas hedefimiz kültürel turların yanında deniz, kum ve güneşin de dışında, komşularımızla birlikte yapacağımız operasyonlar. Sağlık turizmi, alışveriş dahil birçok alternatif turizmi, doğal turizmi ön plana çıkaran tanıtımlar yapıp, pazar çeşitlemesini Çin ile birlikte artırmamız gerektiğini düşünüyorum."

- Yunus Emre Enstitüsünün 2019’da eğitime başlaması hedefleniyor

Bakan Ersoy, Çin’de yasal süreci tamamlanan Yunus Emre Enstitüsüne de değinerek, bu konuda bürokratik işlemlerin tamamlandığını ve iki tarafta da gerekli izinlerin çıktığını söyledi.

Çin tarafından Yunus Emre Enstitüsü için uygun bir yer bulmalarını talep ettiklerini ve muhatapların da memnuniyetle yardımcı olacaklarını söylediklerini aktaran Bakan Ersoy, "Çok kısa sürede biz birkaç alternatif de verdik. Onlar da bize birkaç alternatif verecek. Yer sorununu çözer çözmez bunla ilgili nihai adımı atmış olacağız. İnşallah Yunus Emre Enstitüsü fiziki şekilde burada hizmete girmiş olacak. 2019’da açmayı ve eğitime başlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kapadokya’da kaçak yapılara kaçış yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Çinli turistlerin önemli uğrak noktası Kapadokya’ya değinerek, buradaki kaçak yapıların yıkılacağını söyledi.

Kaçak yapıların yıkımı konusunda takip edilmesi gereken prosedürler olduğunu anımsatan Ersoy, "Kanuni prosedürler var. Onlara gerekli süreler veriliyor. Kanuni ve hukuki işlemleri bitenlerin tamamı yıkılacak. Yıkılacak derken imar barışından sonra yapılanları kastediyorum. Sayıları da belli. Tamamına yakını tespit edilmiş durumda zaten. Gerekli suç duyuruları da yapılmış durumda. Valilik de çok sıkı takip ediyor. Ondan kaçış yok sonuçta. Süresi dolan yıkılacak." diye konuştu.

Fuat Kabakcı - AA


Benzer Haberler & Reklamlar