Gece saat 00.30 sularında Konya'nın Derbent ilçesinde 2'nci derece sit alanında kepçe ile kaçak kazı yapan 7 defineci suçüstü yakalanarak gözaltına alındı, iş makinesi ile iş makinesinin olay yerine getirildiği TIR'a el kondu.
DHA'nın haberine göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Derbent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gece saat 00.30 sıralarında ilçeye bağlı Aylıdere Yaylası'nda bulunan 2'inci derece sit alanı olan bölgede kepçe ile kaçak kazı yapıldığı bilgisini aldı.
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, iki metre derinliğinde çukur kazarak define aradıkları tespit edilen M.A.E., Y.Ş., E. K., Ü.C., O.K., V.Ö. ve K.D.'yi suçüstü gözaltına aldı. Kepçe ve kepçeyi getirdikleri TIR'a el koyulurken, şüphelilerin ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.


Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu
Van Gogh Müzesi Direktörü Emilie Gordenker: Müzecilikte amaç nicelik yerine nitelik olmalı