Arkeoloji ile korkutmayı deneyen yeni film: El-Deccur

Arkeoloji ile korkutmayı deneyen yeni film: El-Deccur

Hollywood'tan sonra yerli sinemacılar da arkeoloji ve arkeologları korku filmlerinin ögeleri olarak kullanmayı sürdürüyor. Gökhan Arı'nın yönettiği yeni yerli korku filmi El-Deccur, bir grup arkeoloji öğrencisinin arkeolojik kazı sırasında başlarına gelen olaylar etrafında kurgulanıyor..

MC Türk ve Suare Film şirketlerinin imzasını taşıyan filmin oyuncuları, Fatih Kınacı, Aybars Mengi, İsmail Ülgey. Gişe için yapıldığı anlaşılan ucuz bütçeli film sanatsal açıdan hiç bir şey vaat etmiyor.

Bu tarz filmlerin büyük kısmında olduğu gibi gerçek hikayeden uyarlama olduğu iddia edilen  El-Deccur filminin öyküsü; öğretmenleri ile birlikte kazı çalışması yapmaya giden bir grup arkeoloji öğrencisinin yaşadıklarını konu ediyor.

İşte filmin fragmanı ve konusu:

Bir grup arkeoloji öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte kazı yapmak için yola koyulur. Daha önceden belirledikleri bir bölgeye giden ekip, oldukça heyecanlıdır. Herkes keyifle kazı için çalışmaya başlar. Kısa bir süre sonra ekipten bir öğrencinin kazı sırasında tılsımlı bir obje bulması, hepsinin hayatının altüst olmasına neden olur. Ekibin mutluluğu, gecenin çökmesiyle birlikte yerini korkuya bırakır. Gece olmasıyla birlikte Deccur ile yüzleşmek zorunda kalan 7 kişilik grubun kurtulmasının tek yolu sabah olmasıdır.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar