Arkeologlar ne kadar maaş alıyor?

Arkeolog Maaşları Ne Kadar Oldu? Kamu kurumlarında istihdam edilen arkeologlar ne kadar maaş alıyor? Arkeooloji alanında kamu hizmeti veren emektarlarla ilgili soruların yanıtını isinolsa.com sitesi verdi.

Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda arkeolog personeli bulunmaktadır. Bu personeller genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olup atanabilmek için ilgili kamu kurumunun açık pozisyonları için ilan yayımlamasını beklemektedir.

Farklı kamu kurumlarında istihdam etmekte olan arkeolog personelleri her ay belirlenmiş tutarda maaş almaktadır. Peki arkeolog maaşları ne kadar oldu? İşin Olsa ekibi olarak sizlere arkeolog maaşlarının ne kadar olduğunu belirtiyoruz.

ARKEOLOG MAAŞLARI NE KADAR?

Arkeolog maaşları çalışılan kurum, pozisyon, derece, ailevi durumları ve bölgeye göre değişiklik gösterebilmekte olup ilgili personeller genel olarak ortalama bir değerde maaş almaktadır. Buna göre;

Arkeolog mesleğine yeni başlayan üniversitelerin dört yıllık lisans mezunu adaylar 3 bin 200, 3 bin 300 lira ile maaşa başlamaktadır. Bu tutar kişinin derecesi yükseldikçe artmakta olup örneğin yeni giren bir kişi ile meslekte daha eski olan kişi arasında 500 - 600 TL gibi bir miktar değişiklik olabilmektedir.

Yine arkeolog personellerinin bulduğu ilginç şeyler ve ekstra çalışmaları gibi durumlar maaşlarına ek ücret olarak yansıyabilmek de olup kişinin çalıştığı bölgede maaşında değişikliğin olmasında önemli bir etkendir.

isinolsa.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arkeoloji haber, arkeolojihaber, arkeolojihaberleri, arkeolojik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Benzer Haberler & Reklamlar