Arkeolojihaber Haberleri

Karadenizde kurulan ilk antik kent: Tieion

Karadeniz'de kurulan ilk antik kent: Tieion

Türklerin Karadeniz'e ilk defa geldiği bölgede yer alan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmalarında elde edilen bulgular ve eserler, Karadeniz Bölgesi'nin tarihine ışık tutuyor.

Beçin Kalesinde Menteşe Beyliği izleri aranıyor

Beçin Kalesinde Menteşe Beyliği izleri aranıyor

Kazı Başkanı Prof. Pektaş; “Elbette kısa bir zamanda tamamlanmasını arzu ediyoruz, ancak bu tür çalışmalar uzun solukludur. Tamamen bitirilmesi konusunda kati bir öngörü yok, ancak bugüne kadar süren çalışmalar gözönüne alındığında en…

Uşakta arkeologları şaşırtan iskeletsiz mezarlar

Uşak'ta arkeologları şaşırtan iskeletsiz mezarlar

Mezarlık var, mezar var ama ne ceset kalıntısı ne iskelet var! Roma dönemine ait nekropol alanında başlatılan arkeolojik kurtarma kazısında şimdiye kadar 33 mezar tespit edildi ancak mezarlar boş. İşte gizemli mezarlık:

Parionun 2 .700 yıllık şifalı kuyusu

Parion'un 2 .700 yıllık şifalı kuyusu

Helenistik döneminin önemli antik limanlarından, yaklaşık 2 bin 700 yıllık tarihe sahip Parion antik kentinde yer alan kuyudan halen su çıkıyor.

Harputun tarihi mahallesi için arkeoloji kazıları

Harput'un tarihi mahallesi için arkeoloji kazıları

Elazığ'ın kayıp mahallesi gün yüzüne çıkıyor. Arkeolojik kazı çalışmalarının ağustos ayı itibarıyla sona ermesi ile Artuklu hükümdarı Fahrettin Karaaslan zamanından beri varlığı bilinen tarihi mahallenin tamamen gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.…

Kral Arthurun sofra seramikleri Foçadan gitmiş

Kral Arthur'un sofra seramikleri Foça'dan gitmiş

İngiltere'deki bir arkeolojik kazıda Foça'nın ünlü kırmızı astarlı seramikleri bulundu. Efsanevi sahil şatosunun bulunduğu Tintagel kalesinde arkeoloji kazıları erken Cornish krallarının zarif zevklerini ortaya çıkardı.