Arkeologlar Derneği'nden 'şartlı arkeolog' alımına tepki

Arkeologlar Derneği'nden 'şartlı arkeolog' alımına tepki

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 13 Ocakta 1629 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurduğu ilana göre 54 arkeolog 19 müze araştırmacısına istihdam şansı doğdu. Ancak 35 yaş sınırı, sadece bir il ve bir kadro için başvuru yapılması ve mülakat şartının ilanda yer alması Arkeologlar Derneği'nin tepkisine yol açtı.

Arkeologlar Derneği yaptığı basın açıklaması ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 13 Ocakta 1629 sözleşmeli personel alımı yapacağı açıklamasına tepki gösterdi ve "Arkeologlar Derneği olarak her şeyden önce kamuya alımlarda vadedildiği gibi mülakatın kaldırılmasını ve alımların liyakatle yapılması talebimizi dile getiriyoruz. Ayrıca yine mağduriyet yaratacak olan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, kamuya alımlarda yaş sınırı yer almazken, başvuruya 35 yaş şartının konması kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Arkeologlar Derneği'nden yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde: 

Kamuoyuna Açıklama

TC Kültür ve Turizm bakanlığı 13.01.2024 tarihinde 1629 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.
Yapılan duyuruda büro personeli, şöför, aşçı, bahçıvan, koruma güvenlik gibi alımların yanısıra mimar, mühendis, şehir plancısı, tekniker, teknisyen, kütüphaneci, müze araştırmacısı ve arkeolog alımı da yapılacağı yer almaktadır.
54 arkeolog 19 müze araştırmacısının da yer aldığı duyuruda, başvuru şartları içinde ise 35 yaş sınırı, sadece bir il ve bir kadro için başvuru yapılması ve en önemlisi de yine mülakatla alımımların yapılacağı gibi şartlarla liyakat hiçe sayılmıştır. Seçimler öncesinde mülakatın kaldırılacağı üzerinden bir propaganda yapılırken, seçimler sonrası verilen vaat ve sözler hiç söylenmemiş gibi bir davranış sergilenmektedir. Arkeologlar Derneği olarak her şeyden önce kamuya alımlarda vadedildiği gibi mülakatın kaldırılmasını ve alımların liyakatle yapılması talebimizi dile getiriyoruz. Ayrıca yine mağduriyet yaratacak olan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, kamuya alımlarda yaş sınırı yer almazken, başvuruya 35 yaş şartının konması kabul edilemez. Bu maddesinin ve bir il tercihi kısıtlamasının da kaldırılarak yaşanacak mağduriyetin önüne geçilmelidir.

ARKEOLOGLAR DERNEĞİ


Benzer Haberler & Reklamlar