Arkeologlar Derneği açıkladı: Defineciler Derneği kendisini feshetti

Arkeologlar Derneği açıkladı: Defineciler Derneği kendisini feshetti

Asıl amacı bir dedektör firmasının reklamını yapmak, ürettiği dedektörleri pazarlamak olan ve kamuoyunda defineciler derneği olarak tanımlanan Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği - Andefter kapanma kararı aldı. Arkeologlar Derneği fesih kararında kendi çabalarının önemini vurguladı.

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki sözde dernek merkezinde 24 Aralık 2018'te Saat: 14:00'de Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı alan fakat gerekli üye çoğunluğunu sağlayamadığı için 08 Ocak 2019 Tarihinde toplanabilen Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği - Andefter, kendisini kapatma kararı aldı.

Arkeologlar Derneği: Suç duyuruları ve mahkeme süreci etkili oldu

Kanunlara meydan okuyan derneğin feshedildiğini Arkeologlar Derneği, sosyal medya hesabından şu metinle duyurdu

"Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği 08.01.2019 tarihinde yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile kendisini feshetti. Kuşkusuz bu kararın alınmasında Derneğimizin ve Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı suç duyuruları ve mahkeme süreci etkili oldu. Türkiye gibi arkeoloji cenneti bir ülkede, daha çok dedektör satıp kültür varlıklarımızı tahrip etmeyi hedefleyen defineci derneğinin varlığı kabul edilemez. Adalet yerini buldu."

UTANMADAN TERBİYE DERSİ VERMEYE ÇALIŞARAK VEDA ETTİLER

Asıl amacı bir dedektör firmasının reklamını yapmak ve ürettiği dedektörleri pazarlamak olan dernek, kendisini dernek başkanı olarak pazarlayan dedektör tüccarının reklam ve pazarlama için kullandığı toplantılar organize ederek, ticari faliyetler yürütüyordu. 

Yasalardaki açıktan yararlanarak, kanun dışı eylemlere imza atan definecileri aynı çatı altına toplamayı ve daha çok dedektör satmayı hedefleyen dernek, kapanışını şu basın bildirisi ile açıkladı.

KAMUOYUNA DUYURU:
TÜRKİYEDE DEFİNEYE GÖNÜL VERMİŞ, DEFİNECİLİK FALİYETİNİ GEREKTİĞİ GİBİ YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLARIN BİR ARAYA GELMESİ VE DEFİNECİLİK İLE ALAKALI SORUNLARIN ORTADAN KALDIRILMASI. KANUNLARDAKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ AMACI İLE
UĞUR KULAÇ BEYİN ÖNDERLİĞİNDE 21,06,2018 TARİHİNDE KURULAN. ANADOLU DEFİNECİLERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ BU GÜN GENEL KURUL KARARI İLE FES EDİLMİŞTİR.

DERNEĞİN FESİH SEBEBLERİ UĞUR BEY TARAFINDAN BU HAFTA CUMA GÜNKÜ CANLI YAYINDA AÇIKLANACAKTIR.
DERNEĞİN KURULUŞ AŞAMALARINDA VE KURULUŞ ÇALIŞMALARINDA DAHA SONRASINDA BİZLERE İNANARAK BİZLER İLE BİRLİKTE GAYRET GÖSTEREN, DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN KURUCU ÜYELERİMİZE.
DERNEĞE ÜYE OLARAK KORKUSUZCA DESTEĞİNİ İLAN EDEN 2,000 ÜYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
TARİH SİZLERDEN ÖVGÜ İLE BAHSEDECEK
NE YAZIKKİ YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY MUHATPLARIMIZ TARAFINDAN ALGILANMAMIŞ. TAM TERSİ BAŞKANIMIZA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULARAK KAPILAR KAPATILMIŞTIR.
ALDIĞIMIZ TERBİYEYE İSTİNADEN BİZLER HİÇ BİR ŞEKİLDE VE HALDE DEVLETİN HİÇ BİR KURUMU İLE SÜRTÜŞMEK VE KAVGA HALİNDE OLMAYI İSTEMİYORUZ.
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar