Arkadaşlarının kuyuda bırakıp kaçtığı yaralı defineciyi iniltileri kurtardı

Arkadaşlarının kuyuda bırakıp kaçtığı yaralı defineciyi iniltileri kurtardı

Aydın’ın Efeler ilçesinde definecilerin Kızılcaköy Mezarlığı’nda yaptığı izinsiz kazı ilçeyi ayağa kaldırdı. Mezarlıktan gelen inilti sesleri Efelerli vatandaşları korkuturken; definecilerin kuyuya düşen arkadaşlarını bırakıp kaçtığı ve seslerin bacağı, kolu, kaburgaları kırılan kaçak kazıcıdan geldiği ortaya çıktı. Yaşananlar Posta gazetesi tarafından ‘Zombi Alarmı’ başlığıyla haberleştirildi.

İHA’nın haberine göre, Ü.İ. isimli şahıs bir grupla birlikte Kızılcaköy Mezarlığı'nda bulunan yaklaşık 20 metre derinliğindeki kuyuda define olduğu yönünde bilgi aldı. Gece yarısı gizlice bölgeye gelen ekip yıllar önce açılmış dar kuyuyu açtı. Kuyuya girip ‘defineyi’ çıkarmak isteyen gruptan Ü.İ. iniş sırasında düştü. Bacağı, kolu ve kaburgaları kırılan Ü.İ. kendi çabaları ve yanındaki kişilerin çabaları ile kuyudan çıkarılamayınca arkadaşları şahsı bırakıp gitti.

Bir süre sonra bölgeden geçen kişiler mezarlık içerisinden garip bir şekilde inilti sesi duyunca çevrede kısa süreli panik yaşandı. Vatandaşlar durumu jandarmaya ihbar etti. Bölgeye gelen jandarma ekipleri mezarların arasından yükselen inilti sesinin bir kuyu içerisinden yükseldiğini tespit etti.

Bunun üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri bölgeye çağrılarak kurtarma çalışması başlattı. Kuyu üzerine düzenek kuran itfaiye oksijen tüpleri ile kuyuya inip yaklaşık 20 metre derinlikteki Ü.İ.'yi uzun uğraşlar sonucu kuyudan çıkardı.

Vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda kırık olan yaralı şahıs hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri kuyunun çevresinde define aramak için kullanılan malzemeler ele geçirdi. Olayla ilgili tahkikat ve Ü.İ.'yi kuyuda yaralı vaziyette bırakıp gittiği ileri sürülen diğer definecilerin yakalanması için çalışma başlatıldı


Benzer Haberler & Reklamlar