Apotheon: Antik Yunan sanatından modern dünyaya taşınan bir oyun

Apotheon: Antik Yunan sanatından modern dünyaya taşınan bir oyun

Yunan Mitolojisinden ve Antik Yunan vazo boyama sanatından ilham alan Apotheon, öyküsü Antik Yunan’da geçen, aksiyon-macera türünde bir video oyunu. Oyun; müzikleri, grafikleri ve oyunculara sunduğu seçeneklerle, oyunseverlerin favori oyunları arasına girmeyi başardı.

Yaklaşık 4 yıl önce piyasaya sürülen Apotheon adlı video oyunu, daha renkli ve bol fonksiyonlu rakiplerinin de yer aldığı binlerce  oyun arasından sıyrılıp kendisine özel fanlar oluşturmayı başardı.

Apotheon nedir?

Apotheon, Alientrap tarafından Microsoft Windows, OS X, Linux ve PlayStation 4 için geliştirilmiş ve yayınlanan bir aksiyon platform oyunu. Oyunun 2013 yılında piyasaya sürülemesi planlanıyordu ama ancak 3 Şubat 2015 tarihinde Microsoft Windows ve PlayStation 4'te ve 10 Şubat'ta OS X ve Linux'ta yayınlanabildi. Aradan geçen 4 yıl içinde de fazla tanıtım yapamamasına rağmen ayakta kalmayı başardı.

Alientrap firması tarafından geliştirilen Apotheon oyunu; Yunan Mitolojisinden ilham alan ve Antik Yunan Sanatında kullanılan figürler kullanılarak tasarlanmış bir oyun.

Antik Yunan Sanatında özellikle vazolarda kullanılan figürler ve özellikle de Attika tipinde siyah figürlü çömleklerden tanınan tiplemeler kullanılarak tasarlanmış bir senaryo içeriyor. Ve her geçen gün daha fazla insan tarafından oynandığı gözlemleniyor.

Oyunun pazarlama metninde şu ifadeler kullanılmıştı:

"Olimposla Savaş

Olimpos'un Tanrıları insanlığı terk etti, bizi yaklaşan fırtınalı havalara karşı yardımsız bıraktı. Bu bencilliklerini onlara ödetin…

Olimpos Dağına tırmanın, ilahiler salonuna sızın, onları kesin ve güçlerini kendiniz için alın. Antik Yunan mitolojisinden esinlenilmiş, etkileyici sanat tarzına ve kahramanlık öğelerine sahip bu hızlı ve vahşi aksiyon oyununda kılıcınızı ve mızrağınızı hızlı çekin.

Olimpos Dağının devasa açık dünyasını keşfedin ve seçtiğiniz sıraya göre orada yaşayan Tanrılarla mücadele edin. Yunan mitolojisinin tuhaf ve mucizevi dünyasını öğrenin ve böylece Aspis'inizi (Kalkan) ve Ksiphos'unuzu (Kılıç) kullanarak diğer oyunculara karşı teke tek düellolarda bunları kullanın"


 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar