Antalya'nın Demre ilçesindeki Istlada Antik Kenti'nde, kaçak kazı yapan 6 kişi, jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Defineciler, tutuklanarak Kaş Cezaevi'ne gönderildi.
Antalya Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Demre'ye bağlı Kapaklı Mahallesi'ndeki Likya Birliği'nin antik kentlerinden biri olan Istlada Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan şüphelileri takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından da dün operasyon düzenledi. Kaçak kazı yapan 6 şüpheli, suçüstü yakalandı. A.P. (39), E.E. (22), E.T. (20), R.K. (39), M.G. (24) ve S.G. (49) oldukları bellirlenen şüpheliler, gözaltına alındı.
Jandarmada işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak, Kaş Cezaevi'ne gönderildi.
6 definecinin kazıda kullandığı dedektör ve altın aramada kullanılan özel dedektör ile kazma, kürek ve balyoza el konuldu.
Ahmet Acar - DHA


Mağara duvarlarının DNA'ları binlerce yıl korunabildiği anlaşıldı
İstanbul'un Tarihi Ağaçları Dijital Pasaportla Korunacak: Risklere Karşı MR'lı Önlem
Gökhöyük'te 5 bin yıl önce Yaşam Ağacı motifli dev küp neden ters bırakıldı?
Mandalya Körfezi’nde denize dalan çocuğun dikkati arkeolojik keşife yol açtı