Antik Hekatomnos lahdi sahnesi canlandırıldı

Antik Hekatomnos lahdi sahnesi canlandırıldı

40 parçadan oluşan antik takı koleksiyonunu ve antik kıyafetleri başarıyla sergileyen üniversite öğrencileri, Hekatomnos’un mezar lahdindeki kabartmalarla anlatılan kralın ailesiyle veda anını da sahneye taşıdı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ile Moda Tasarım Programı çalışmaları kapsamında antik dönem takılarından ve giysilerinden oluşan bir koleksiyon hazırlandı.

Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir’in küratörlüğünde hazırlanan antik kolleksiyonun giysi bölümünde El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülizar Çelebilik, Moda Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Mutlu Altınay ve Moda Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Betül Elibol görev alırken; koleksiyonun takı bölümünde ise Öğretim Görevlisi Canan Kork Çifci ve öğrencileri görev aldı.

Tamamıyla el emeği takı ve giysilerden oluşan antik ürün koleksiyonunun tanıtılması amacıyla, Müzeler Haftası kapsamında Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ve Milas Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, Karia Kralı Hekatomnos’un anıt mezarında antik koleksiyonun sunulduğu bir defile düzenlendi.

Tarihi alandaki sahneye antik kıyafetler ve takılarla çıkan Takı Tasarım Programı mezun öğrencileri, ilk olarak Kral Hekatomnos’un ailesiyle veda anını canlandıran bir tiyatro gösterisi yaptılar. Mezar lahdindeki kabartmalarda anlatılan duygusal veda sahnesini konu alan tiyatro gösterisi, kültür varlıklarını görmeye gelen minik öğrencileri 2 bin 400 yıl öncesine götürdü

Minik öğrencilerden alkış toplayan tiyatro gösterisinin ardından, tarihi eserlerin arasında defile sunuldu.


Kültürel değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen antik etkinlik, izleyenlerden tam not aldı.

Volkan Yıldız - Günaydınmilas.com


Benzer Haberler & Reklamlar