Antalya'da kültür ve arkeoloji turlarına katılan turist sayısı yüzde 80 azaldı

Antalya'da kültür ve arkeoloji turlarına katılan turist sayısı yüzde 80 azaldı

Antalya bu sene daha şimdiden tüm zamanların turist rekorunu kırmış gürünüyor ama Turizmci Mehmet Elbudak, son 5 yıldır başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin Antalya’da kültür ve arkeoloji turlarına katılmalarının yüzde 80 oranında azaldığını söyledi.

Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, kültür, arkeoloji ve ekolojik turizminde Avrupalı turisti kaybettiklerini belirterek “Turist, İtalya, Ispanya Kurtuba, Yunanistan, Nepal, Hindistan ve Mısır'a kaçtı” dedi.

Turizmci Mehmet Elbudak, "2006 -213 yılları arası Almanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda’dan gelen turistlerin kültür ve ekeolojik turlarda zirve yaşattıklarını belirterek “Bu ülkelerden gelen turisterden özellikle gençler Perge, Termessos, Telmessos, Tlos, Olimpos, Sagalassos, Likya Birliği, Patara Meclisi, Myra, Selge, Seleukeia,, Aspendos Antik Tiyatro, Xanthos ve Side antik kentlerinde kültür turuna çıkardık. 2006-2010 yılları arasında 65 binin üzerinde Avrupalı turisti arkeolojik varlikları tanımaya ve ekolojik turlara çıkardık. Ama son yıllarda yaptığımız tüm tanıtımlara rağmen ilgi giderek azaldı" dedi.

Elbudak, "Eskiden Alman ve belçikalı öğrenciler derslerinde gördükleri Helenistik ve Roma dönemi ait eserleri yerinde öğrenmek için Antalya’ya geliyorlardı. Burdur'daki Sagalassos Antik Kenti'nin arkeoloji kazılarını Belçikalılar yaptığı için 10 yıl önce belçikalı öğrencilerin akınına uğruyordu. Ancak hepsini kaybettik” şekinde konuştu.

Abdurrahman Büyükkeskin - www.turkiyeturizm.com


Benzer Haberler & Reklamlar