AKMED Arkeoloji Yaz Okulu ilk 8 öğrencisini başarıyla 'mezun etti'

AKMED Arkeoloji Yaz Okulu ilk 8 öğrencisini başarıyla 'mezun etti'

Kazı tecrübesi yaşamak isteyen arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvuru yaptığı Yaz Okulu, Perge Antik Kentinde İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliğinde gerçekleştirildi.

SUNA & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED), Arkeoloji Yaz Okulu programı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile Antalya’nın Aksu ilçesinde Perge Antik Kenti’nde 4-9 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. 

AKMED Arkeoloji Yaz Okulu, bu sene ilk eğitimini Perge Antik Kenti’nde düzenlerken katılımcılara eğitim kapsamında teorik arkeoloji ve kazı bilim bilgileri verildi. Düzenlenen eğitime üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan sekiz lisans öğrencisi kabul edildi.

İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliğinde gerçekleştirilen Perge Yaz Okulu kapsamında katılımcı öğrenciler ilk olarak AKMED hakkında bilgi edindi. AKMED binasında gerçekleştirilen bilgilendirmeyi Prof. Dr. Oğuz Tekin yaptı.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerden katılan arkeoloji ve sanat tarihi öğrencileri, Perge Antik Kenti’nde uygulamalı ölçme yöntemleri hakkında bilgi alırken yoğun arazi eğitiminden geçti.

Arkeoloji Yaz Okulu kapsamında öğrenciler, Kazı Başkanı Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe'den Perge antik kentinde yürütülen arkeolojik araştırmalar ve kent tarihi hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkım Özdizbay'dan Perge'nin tarihini, gelişimini ve kentin Hellenistik ve Roma İmparatorluk Çağ'ında eriştiği parlak dönemlerini öğrendi. Öğrenciler, eğitim kapsamında aynı zamanda keramik çizimi dersi aldı. Doç. Dr. Aliye Erol katılımcı ise katılımcılarla Perge kazı sikkeleri ve numismatik dersi yaptı.

Gazi Karataş - www.antalyaekspres.com.tr/

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar