Ahlat Müze ve Karşılama Merkezi ziyarete açıldı

Ahlat Müze ve Karşılama Merkezi ziyarete açıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Tarihi Selçuklu meydan mezarlığında Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmaları sonucu tamamlanan 'Ahlat Müze ve Karşılama Merkezi törenle ziyarete açıldı.

Ahlat Müze ve Karşılama Merkezi törenle ziyarete açıldı. Çağdaş müzecilik anlayışı ile Ahlat'ın geçmişini günümüze ve geleceğe yansıtan müze 5,5 dönüm alan üzerinde 2 bin 600 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

İnteraktif uygulamalarıyla ziyaretçilere hizmet edecek olan müzede arkeolojik salonlar ile kent belleği salonları yer alıyor.

Ahlat Müze ve Karşılama Merkezi açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, siyasi temcilciler, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açılış töreninde yaptığı konuşmada, coğrafyanın, insanların hepsinin güçlünün Türkiye'nin ve Türkiye'nin ahalisinin peşinden barış, huzur ve kalkınma için kendilerine destek olacağını söyledi.

Bakan Kurtulmuş;  "Burada açılışı yaptığımız müzenin hayırlı olmasını diliyorum. Ahlat'ta selamet ve bereket getirmesini diliyorum. Ahlat'taki tarihi mezarlıkta da yapacak çok işimiz var. Ahlat'taki tarihi yapıların onarılması için Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu yıl İstanbul'dan sonra en fazla yatırımın yapıldığı yer Bitlis" dedi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinin tarihine de değinen Bakan Numan Kurtulmuş, büyük bir medeniyetin birikimlerini arkasına alan ilçenin, bu bereketli topraklarında milletin yeni ve büyük medeniyet çıkışlarına başlangıçlık yaptığını kaydetti.

Günümüzde Diyarbakır ın adeta bir diyar-ı huzur haline geldiğini, Mardin in sokaklarının artık turistlerin ziyaret ettiği o tarihi havasına geri döndüğünü kaydetti. Bu huzuru devam ettireceklerini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, bölgenin artık kanla, kinle, nefretle anılmayacağını, sevgiyle, barışla, kardeşlikle, kültürle, refahla, gelişmeyle ve turizimle anılacağını söyledi.

Bitlis'in Kültürel Varlıkları Bakanlığın Yatırım Programında:

Bitlis in kültürel varlıkları olan Bezirhane, Çifte Hamam, İskenderpaşa Hamamı, Ulucami, Harabe Şehir, Sahil Kalesi Bakanlığın yatırım programında bulunuyor. Bakanlık ayrıca şehir mekrezinde valiliğin başlatmış olduğu uygulamaları da destekliyor.
 


Benzer Haberler & Reklamlar