Adana Müze Kompleksindeki iş kazası TBMM'de görüşmelerine yansıdı

Adana Müze Kompleksindeki iş kazası TBMM'de görüşmelerine yansıdı

Adana Arkeoloji Müzesi ikinci etap çalışmaları kapsamında Zaman tüneli yapılacak blogun çökmesi sonucu meydana gelen facia TBMM'yi de üzüntüye boğdu. TBMM Başkanvekili veAdana milletvekilleri, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da cenzae yakınlarını telefonla arayarak sabır ve metanet diledi.

Bakan Ersoy, hayatını kaybeden işçi Halil Bilen'in ailesini arayarak sabır ve başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana Yeni Müze Kompleksi'nde restorasyon çalışmaları sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçi Halil Bilen'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Bakanlık Açıklaması: Çökme yoğun yağış nedeniyle meydana geldi.

Kompleksin ikinci etabında yer alan ve eski Milli Mensucat Fabrikası içerisine yapılan Tarım ve Sanayi Müzesi'nde, işçilerin restorasyon çalışması sırasında bina duvarı çöktü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında devam eden restorasyon çalışmaları sırasında yoğun yağış nedeniyle çökme meydana geldi.

Kaza, tarihi tescilli yapılar arasında yer alan ve "Zaman tüneli" olarak yeniden işlevlendirilmesi planlanan bloğun güneyindeki eski tuğla beden duvarının üst bölümünde yer alan kısmın çökmesi sonucu meydana geldi

İskelenin üzerine çöken duvarın altında kalarak yaralanan 6 işçi, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. İşçilerden Halil Bilen, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İşçilerden akraba olduğu öğrenilen Mikail, Abdürrahip ve Selman Bilen ile Yıldır Yüzer'in tedavisinin sürdüğü belirtildi. Hafif yaralanan bir işçinin ise taburcu edildiği öğrenildi.

Adana Müze Kompleksindeki kaza TBMM gündemine yansıdı

 Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri süren TBMM Genel Kuruluna Adana'daki elim kaza damga vurdu.

Görüşmeler sırasında Adana milletvekilleri, restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım ve Sanayi Müzesinin duvarının çökmesi sonucu bir işçinin hayatını kaybetmesi ve 5 işçinin yaralanmasına ilişkin söz aldı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına daha titizlikle yaklaşılması gerektiğini bu olayların bir kere daha hatırlattığını belirterek, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de yaşamını yitiren işçiye Allah'tan rahmet, yaralı işçilere acil şifa dileğinde bulundu. Şevkin, "İnşaat işçileri ya işsiz kalıyor ya da yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için iş cinayetlerine kurban gidiyor. En çok iş cinayeti inşaat işçilerinde yaşanmaktadır." ifadesini kullandı.

Yerinden söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise Adana milletvekillerinden Ayşe Sibel Ersoy'un babası yoğun bakımda olduğu için Meclise gelemediğini, Muharrem Varlı'nın da Adana'ya hareket ettiğini aktardı. Enginyurt, kazada hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, yeni yapılan Arkeoloji Müzesi inşaatında iskelenin çöktüğünü belirterek, "5 işçi kardeşimiz iskelenin altında kaldı. Vali Bey'den aldığım son bilgiye göre, bu arkadaşlarımızdan birini kaybettik. Allah mekanını cennet etsin. 4 yaralı arkadaşımızdan birisi belinde kırık olması nedeniyle şu anda ameliyattadır. Doktorlar, sıkıntı olmayacağı kanaatindeler. 3 arkadaşımızın da durumları iyidir. Yaralı arkadaşlara da acil şifalar diliyorum." dedi.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop da yaşamını yitiren işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Şentop, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'un babası için de acil şifa diledi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da hastanelere giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Adana Valisi Mahmut Demirtaş , gazetecilere, müzenin ikinci etabında kaza meydana geldiğini söyledi.

Vali Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Müzenin ikinci etabında duvarın yıkılması, iskeletin çökmesi ve arkadaşlarımızın altında kalması nedeniyle 5 işçimiz yaralandı. Maalesef bir kardeşimizi kaybettik. Diğerlerini hastanede gördüm, inşallah tedavilerini takip edeceğiz. Tüm Adana'ya ve memleketimize geçmiş olsun. Başımız sağ olsun."

Demirtaş, ilgili müdürlüklerden görevlilerin bölgeye yönlendirildiğini, aşırı yağışlardan çöktüğü tahmin edilen duvarın neden yıkıldığının tespitine yönelik çalışma yapacaklarını belirtti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar