800 yıllık tarihi şovalye yolu dozerle yok edildi

800 yıllık tarihi şovalye yolu dozerle yok edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Beylerbeyi köyünde sit alanı statüsüdeki 800 yıllık tarihi Şövalye Yürüyüş Yolu, yol genişletme çalışmaları sırasında yok edildi.

"Bellapais (Beylerbeyi) - Ozanköy arasında eski eser olarak kayıtlı sit alanı olan 800 yıllık tarihi Şövalye Yürüyüş Yolu bölgede yol genişleterek inşaat yapmak adına hiçbir yetkili kurumdan izin almadan özel şirket tarafından tahrip edildi"

Halkın Sesi'nde yer alan habere göre, Beylerbeyi'inde (Bellapais) 800 yıllık tarihi Ozankoy- Bellapais (Beylerbeyi) Şövalye Yürüyüş Yolu, maalesef yasa dışı yol genişletme faaliyetiyle tahrip edildi.

Yolda yapılan genişletme çalışmalarına bölge sakinlerinden bazı duyarlı vatandaşların girişimleri sonucu şimdilik bu çalışma durduruldu.

Bölge sakinleri, Bellapais (Beylerbeyi) - Ozanköy arasında eski eser olarak kayıtlı sit alanı olan tarihi yolun bölgede yol genişleterek inşaat yapmak adına hiçbir yetkili kurumdan izin almadan özel şirket tarafından mahvedildiğini ifade ettiler.

Bölge sakinleri 1 Şubat Perşembe günü meydana gelen olayla ilgili gerekli girişimleri yaptıklarını dile getirerek “Bu gibi geri dönülmez zarar veren ve yasadışı olan suçlar cezasız kalmamalı. Çevremize ve tarihi değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz..” dediler.

Halkın Sesi


Benzer Haberler & Reklamlar