Gümüşhane merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü Yaylası'nda kaynağı ve akarı olmayan, doğal güzelliği ile görenleri etkileyen Dipsiz Göl'de yasal izinle 5 gündür süren kazı sona erdi.
DHA'nın haberine göre; Gümüşhane kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikteki temiz havası, bitki örtüsü, dağ çayırlarıyla kaplı manzarasıyla ilgi çeken Taşköprü Yaylası'nda yer alan kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl'de 'define' söylentisi üzerine ismi açıklanmayan bir kişi, kazı için başvuruda bulundu.
Gümüşhane Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü kazı için izin verdi. Gümüşhane Müze Müdürü Elif Öktem ile jandarma yetkililerin de eşlik ettiği kazıda suyu tahliye edilen göl alanı, iş makineleri ile kazıldı.
Gölde iddiaya göre var olduğuna inanılan altın aranırken Jandarma, kazı alanına kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.
Dipsiz Göl’de, 5 gündür sürdürülen kazı çalışmaları define bulunamayınca sonlandırıldı. İş makineleri ile kazılan göl alanının yeniden suyla doldurulduç


Şuşa’nın Tarihi Dokusu Aslına Uygun Şekilde Yeniden İnşa Ediliyor
Van Gölü Kıyısındaki Bapir-i Kal Zaviyesi Geçmişin İzlerini Yaşatıyor
Kızılırmak Deltası’nda Leyleklerin Yavru Telaşı Başladı
Ermenek Ahmet Keleşoğlu Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Açıldı