16 Ocak Müzede Selfie Günü renkli manzaralara sahne oldu

16 Ocak Müzede Selfie Günü renkli manzaralara sahne oldu

Müzede Selfie Günü dolayısı ile arkeoloji müzeleri dahil Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde insanların birbirinden güzel selfie pozu arayışına sahne oldu. Blogger, Instagrammer ve youtuberlar dahil pek çok ziyaretçi 'en güzel poz'u çekmeye çalıştı

Müze ve ören yerlere olan ilgiyi arttırmak amacı ile dünyanın birçok yerinde aynı gün yapılan "Müzede Selfie Günü", Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk kez geçen yıl Türkiye'de kutlanan etkinlik kapsamında bu yıl da sosyal medyada üne sahip olan blogger, Instagrammer ve youtuberlar, takipçileriyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi'ni birlikte gezerek, öz çekim yaptı.

Bakan Ersoy da eşi ile müzede selfie çekildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Müzede Selfie Günü etkinliğine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde tüm dünyayla eş zamanlı etkinlikler düzenlenirken, Bakan Ersoy da eşi ile Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret etti. 

Ersoy, eşiyle yaptığı öz çekimi sosyal medya hesaplarından, "Bu vesileyle müze gezmeyi seven herkesi, ülkemizin dört bir yanında kadim tarihimizin anlatıcıları olan müzelerimize davet etmek istiyoruz" notuyla  paylaştı.

Bakan Ersoy, bu yıl açılışı yapılacak 13 müze ve 22 ören yeriyle 30 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

- Bloggerlar Topkapı, Ayasofya ve Arkeoloji müzelerinden paylaşımda bulundu  

Kültür ve Turizm Bakanlığının projesi kapsamında sosyal medya fenomeni blogger, Instagrammer ve YouTuberlar da takipçileriyle Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi’ni gezerek öz çekim yaptı.

#MüzedeSelfieGünü ve #MuseumSelfieDay etiketleriyle paylaşılan fotoğrafların sayısı günün ilk yarısında 15 bini aştı.

Sosyal medyadaki takipçileriyle birlikte Ayasofya'yı gezen seyyah Kerimcan Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını seyahat ederek sürdürdüğünü belirterek, "Dünyadaki birçok yeri gördükçe, çok zengin bir ülkede yaşadığımızı fark ettim. Bu sebeple de Müzede Selfie Günü'nü değerlendirmek istedim. Beni takip edenlerle birlikte bir etkinlik yaparak Ayasofya'yı gezmeye geldik." dedi.

Akduman, takipçilerinin etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bizim için aslında müzeye gitmek, ören yeri gezmek bir yaz tatili aktivitesidir ama bu durumdan çıkarıp biraz daha günlük hayatımızın içine koymak açısından ve insanların farkındalıklarını arttırmak açısından çok olumlu geri dönüşümler aldık." diye konuştu.

Türkiye'deki müzelerin dünyadaki müzelere göre içerik olarak daha iyi bir derecede olduğuna da dikkati çeken Akduman, şöyle devam etti:

"Çünkü dünyadaki medeniyetlerin filizlendiği yer Akdeniz Havzası ve Anadolu bunun çok önemli bir elementi. Bizim en önemli eksiğimiz ise bence elimizdeki değerleri yeterince parlatamamak. Bunun en iyi yönetimi öncelikle kendi toplumumuza anlatabilmek ve değerinin bilinmesini sağlamak. Böyle etkinliklerle belki bu bilinç artırılabilir."

"Türkiye, dünyanın en büyük açık hava müzesi"

Yemek ve seyahat tecrübelerini Instagramda "gurukafa" hesabında paylaşan Burak Kan da 10 takipçisiyle birlikte Ayasofya'yı gezdiğini belirterek, "Müzede Selfie Günü, müzelere ziyaret bilincini arttırmak için bir etkinlik, dünyada başlamış. Son birkaç yıldır Türkiye'de de etkin bir şekilde kullanılıyor. Bizim amacımız da hem müzeleri biraz daha duyurmak hem de bu anı ölümsüzleştirmek." ifadelerini kullandı.

Kan, Türkiye'nin açık hava müzesi olma özelliği taşıdığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Yani dünyanın en büyük müzelerinden birisi, doğal bir müze. Kültürel zenginliklerimiz çok fazla. Bir de dünyada ve Türkiye'de bazı müzeleri gezerken fotoğraf çekme yasağı var. Aslında Müzede Selfie Günü de biraz da bu durumdan dolayı ortaya çıkmış. Ben müze ziyaretlerine de çok önem veriyorum. Gittiğiniz yerin tarihiyle, kültürüyle alakalı size inanılmaz bir veri sunuyor ve en güzel hatıralar da genelde müzelerden çıkıyor."

"Tekrardan tarihe bir yolculuk yaptık"

Topkapı Sarayı'nı gezen şarkıcı Ogün Sanlısoy ise etkinlik vasıtasıyla İstanbul'un güzelliklerini yeniden fark ettiğini söyleyerek, şunları anlattı:

"Çok mutluyum işin doğrusu. Tekrardan tarihe bir yolculuk yaptık. İstanbul'un önemini bir kez daha hissettik. Bir de Müze Kart diye harika oluşum var. Biz biraz Türkler olarak tam gözümüzün önündeki tarihi ve güzel mekanları nasıl olsa oradadır diye bir anlayışımız var. Güzel de bir anlayış değil aslında. Fırsat varken gezmek lazım. Bu yüzden bu Müze Kartlar çok faydalı. Türkiye'de tüm müzelere gezme hakkı veriyor. Ben de özel hayatımda kullanıyorum."

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde öz çekim

"#MüzedeSelfieGünü" etkinliği kapsamında yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde öz çekim yaptı.

Paleolitik ve Neolitik (Cilalı Taş Devri) dönem eserlerinin sergilendiği en önemli müzelerin başında gelen Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezen yerli ve yabancı ziyaretçiler, öz çekimler gerçekleştirdi.

Ziyaretçiler, etkinlik kapsamında müzede çektikleri fotoğrafları "#MüzedeSelfieGünü, #Muzedeselfiegunu, #museumselfieday ve #muzedeselfie" etiketleriyle sosyal medyada paylaştı.

Yüksek lisans öğrencisi Rümeysa Babadostu, müzeyi gezmek için İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini söyledi.

Müzede Selfie Günü'nde burada bulunmasının hoş bir tesadüf olduğunu dile getiren Babadostu, bugün dünyanın birçok müzesinde öz çekim yapan milyonlarca insanın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşacağını, böylece pek çok kültürel değerin görüleceğini söyledi.

ATAV "MüzedeSelfieGünü" etkinliğinde çekilen en iyi 5 öz çekimi ödüllendirecek

"#MüzedeSelfieGünü" etkinliği kapsamında, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi Antalya Müzesi'nde öz çekim yaptı.

Müzeyi gezen yerli ve yabancı ziyaretçiler, heykellerle öz çekim yaptı. Ziyaretçiler, etkinlik kapsamında müzede çektikleri fotoğrafları #MüzedeSelfieGünü, #Muzedeselfiegunu, #museumselfieday, #muzedeselfie etiketleriyle sosyal medyada paylaştı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, ziyaretçiler için "Seslerin Büyüsü" konserini verdi. Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ise "MüzedeSelfieGünü" etkinliğinde çekilen en iyi 5 öz çekimi ödüllendirecek.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde "Müzede Selfie Günü" etkinliği yapıldığını söyledi.

Antalya Müzesi'ni ziyaret edenlere yelten tarhanası ikram ettiklerini belirten Ege, "Müze gişesinde çok güzel bir kalabalık var. Bu da müze ziyaretçi sayısını artıracak." dedi.

Müzeyi ziyaret eden Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Dizerkonca, etkinliğin tarihi ve kültürel eserlerin tanıtılması için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Öz çekimler sayesinde dünyanın birçok yerindeki insanların ülke tarihini yakından görme fırsatı bulacağını anlatan Dizerkonca, müzede bol bol öz çekim yaptıklarını ve bunları sosyal medyada paylaştıklarını ifade etti.

Antalya Müzesi'nde öz çekim yapanlardan Raziye Dağaşan, "Müzede de hem öz çekim yaptım hem de Antik Yunan heykelleri çizme fırsatı buldum. Müzeyi çok beğendim. Bütün herkesin müzeyi ziyaret etmesini tavsiye ederim." diye konuştu.

Türkiye'nin 'en büyük müzesi'nde 'Selfie'

Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'ni ziyaret edenler, "Müzede Selfie Günü" kapsamında öz çekim yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde gerçekleştirilen "Müzede Selfie Günü" kapsamında, Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Konuklarına, insanlığın ilk çağlarından bugüne olan serüvenini, tarihi eserler, canlandırma ve imitasyon malzemelerle görme imkanı sunan müzede öz çekim yapan ziyaretçiler, fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, "Müzede Selfie Günü" dolayısıyla çok sayıda kişiyi ağırladıklarını dile getirerek, bu tür çalışmaların kentin tanıtımına önemli katkı sunduğunu aktardı.

Müzeye arkadaşlarıyla Ağrı'dan gelen Dicle Öz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'yı çok beğendiğini ifade ederek, burada keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.

Çorum Müzesi yoğun ilgiye mazhar odlu

Dünyada sosyal medyada yeni bir akım haline gelen ve Türkiye'de de 300'den fazla müzede eş zamanlı gerçekleştirilen "Müzede Selfie Günü"nde yaklaşık 300 kişi yaptıkları öz çekimleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yaklaşık 5 bin yıllık Hitit medeniyetinden kalma tarihi eserlerin sergilendiği ve Türkiye'nin en önemli müzeleri arasında gösterilen Çorum Müzesi, uluslararası müzecilik camiasında son yıllarda kabul gören "Müzede Selfie Günü"nde tarihi eserlerle öz çekim yapmak isteyen ziyaretçileri ağırladı.

Gerek mimarisi, gerekse içeriğiyle Avrupa Yılın Müzesi'ne aday gösterilen Çorum Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, "Müzede Selfie Günü" nedeniyle çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından #Muzedeselfiegunu, #museumselfieday, #muzedeselfie etiketleriyle paylaştı.

Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar yaptığı açıklamada, iki yıldır 16 Ocak'ta kutlanan "Müzede Selfie Günü"nde yoğun ziyaretçi ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özellikle gençlerin öz çekim yapmak için müzeye akın ettiğini ifade eden Çakar, şöyle dedi:

"Müzemizin çevresinde birkaç eğitim kurumu var. Öğrenciler, diğer kullanıcıların sosyal medya paylaşımları vesilesiyle haberdar oldukları 'Müzede Selfie Günü' nedeniyle ders aralarında dahi müzemize gelerek öz çekim yaptı. Kimi öğrenciler de sınıf halinde, öğretmenleri ile müzemize gelerek bu özel günde etkinliğe katıldı."

Çakar, 09.00-17.00 saatleri arasında yoğunluk yaşadıklarını belirtti, etkinliğin gelecek yıllarda da sürdürülmesi temennisinde bulundu.

Hatay Arkeoloji Müzesinde Müzede Selfie Günü etkinliği

Mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzelerinden biri olma özelliğine sahip Hatay Arkeoloji Müzesinde "Müzede Selfie Günü" etkinliği kapsamında müze çalışanları ve ziyaretçiler öz çekim yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'den fazla müze ve ören yeri ile dünya genelinde eş zamanlı düzenlenen etkinlik kapsamında Hatay Arkeoloji Müzesi'nde de öz çekim gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ile Müze Müdürü Nalan Çopuroğlu Yastı'nın da katıldığı etkinlikte, mozaik ve arkeolojik eserler önünde öz çekim yapıldı.

Işıkgör, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikle amaçlarının müzelerin tanıtımı ve bilinirlik oranını artırmak olduğunu söyledi.

Etkinliğin dünyada aynı anda yapıldığı için büyük ses getireceğini ifade eden Işıkgör, "Etkinlik müzelerin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle Hatay Arkeoloji Müzesinin dünyanın sayılı mozaik müzeleri arasında yer alması çok önemlidir. Bunun tanıtımını da yapmak bizim için güzel olacaktır." dedi.

İzmir''den gelerek müzeyi ziyaret eden Muzaffer Berkant da üç gündür Hatay'da gastronomi gezisi gerçekleştirdiğini ve bugün de Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret ettiğini söyledi.

Berkant, bugünün "Müzede Selfie Günü" olduğunu müzeye gelince öğrendiğini belirterek, birkaç arkadaşıyla birlikte öz çekim yaptıklarını kaydetti.

Herkesin bugünü değerlendirmesini isteyen Berkant, "Müzelerimiz harika, Hatay'daki müzemiz daha da harika. Muhteşem eserler gördüm." ifadesini kullandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Ayşe Sıdıka Erke Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, "Müzede Selfie Günü" kapsamında öz çekim yaptı.

Balıkesir Ayşe Sıdıka Erke Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde kutlanan "Müzede Selfie Günü" kapsamında, Ayşe Sıdıka Erke Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, burada selfie çekilerek #MüzedeSelfieGünü, #MuseumSelfieDay, #MüzedeSelfie etiketleri ile sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Müze Sorumlusu İrfan Kolçak, etkinlik sayesinde müzeye ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Her müzenin kendi çapında bu etkinliğe yer verdiğini ifade eden Koçak, "Bu sayede de hem müzemizin ziyaretçi sayısı arttı hem de müzemizi tanıtmış olduk." dedi.

Müzede selfie çekimi yapan emekli resim öğretmeni Nejla Çakır, "Buranın yerel müzelerinin ön plana çıkmasını istediğim için bir bakıma buradayım ve selfie çektim." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Dilek Açıkses ise "Bugünün selfie günü olması dolayısıyla ayrıca etkisi var. Öğrencimizle birlikte bugünü değerlendirelim istedik ve onları da özelikle aldım getirdim. Birlikte müzede selfie çektik." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar