Haber Haberleri

İspanyada Mithras Tapınağı keşfedildi

İspanya'da Mithras Tapınağı keşfedildi

İspanya’nın Cabra kentindeki Villa del Mitra’da yapılan arkeoloji kazılarında arkeologlar, ritüel ziyafetlerin kalıntılarıyla birlikte Tanrı Mithras'a adanmış bir kutsal alanı ortaya çıkardılar.

Bir dedektör pazarlama haberi de Sözcüde yayınlandı

Bir dedektör pazarlama haberi de Sözcü'de yayınlandı

Sözcü'de ödüllü haberci Sibel Gülersöyler imzasıyla yayınlanan haberi okuyanlar dedektör reklamına doydu! Sözde tarihi mirası savunan metin tamamen dedektör satışları üzerine kurgulanmış ve 'işler kesat' imajı veriyor. Güya "görüşlerine başvurulan"…

SARAT arkeoloji haberciliği atölyeleri Egeden başlıyor

SARAT arkeoloji haberciliği atölyeleri Ege'den başlıyor

Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün SARAT Projesi, gazetecilerle arkeoloji haberciliği üzerine atölyeler yapma hazırlıkların tamamladı. Arkeolog Dr. Gül Pulhan öncülüğündeki atölye programında arkeoloji haberi yazımı, arkeologlarla buluşma,…

BBCnin Türkiyedeki unutulmuş Gürcü krallığı haberi

BBC'nin Türkiye'deki unutulmuş Gürcü krallığı haberi

BBC, Çoruh Vadisi'nde ortaçağdan kalma restore edilmeye muhtaç Gürcü manastırlarını, mimarlık harikası olarak nitelendirdi ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle kaderine terk edildiğini savundu.

Kurul Kalesinde Kibele mucizesi

Kurul Kalesinde Kibele 'mucizesi'

Ordu'daki Kibele Heykeli'nin tüm olumsuz koşullara rağmen günümüze ulaştığını biliyor muydunuz? İşte, Kurul Kalesinde bulunan heykelden hareketle Kibele inancının Frig topraklarından, Karadeniz'e geliş öyküsü ve Arkeolog Prof. Dr. S. Yücel Şenyurt'un…

Tarihi Eğri Köprü neden eğri?

Tarihi Eğri Köprü neden eğri?

Sivas'ta Selçuklular döneminde Kızılırmak nehri üzerine yapılan ve yarısına geldikten sonra 130 derecelik eğimle sola dönen özelliği ile 'Eğri köprü' adını alan yapının neden eğri olduğu yıllardır bilinmiyor.

Tarihi tabyadan 9 bin parça eser çalındı

Tarihi tabyadan 9 bin parça eser çalındı

Çanakkale Arkeoloji Müzesi yetkililerince tarihi değerinin olduğu belirlenerek depoda tutulan, 102 yıllık 9 Bin parça savaş malzemesini kimin çaldığı bilinmiyor.

Oyuncak viking gemisi parçası bulundu

Oyuncak viking gemisi parçası bulundu

Zaman denizine yelken açmış oyuncak gemiden kalan tahta parçası bulundu. Norveçli fakir bir çiftçi çocuğunun oynadığı tahmin edilen, lüks oyuncağın bulunduğu alanda 7 çiftlik kalıntısı keşfedildi.

Hürriyete göre Efes: Bataklık harikası

Hürriyet'e göre Efes: Bataklık harikası

Hürriyet muhabiri Ömer Erbil'in haberindeki iddialara göre; Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olan Efes Artemis Tapınağı bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa döndü. Gazete haberini resimlerle destekliyor ve bakımsızlığın vahim olduğunu ifade…

Yozgat arkeolojisi şaha kalkmaya hazır!

Yozgat arkeolojisi şaha kalkmaya hazır!

Komşu illeri arkeolojik zenginliklerini yarıştırırken, arkeolojik araştırma fakiri Yozgat, makus tarihini yenmeye kararlı görünüyor.