Ortadoğu

Dünyanın bilinen en eski ekmeği Ürdünde bulundu

Dünyanın bilinen en eski ekmeği Ürdün'de bulundu

Şimdiye dek bilinen en eski ekmek Anadolu'da bulunmuştu ama Ürdün'deki arkeoloji kazılarında 5 bin yıl daha eski ekmek kalıntısı ortaya çıkarıldı. Kalıntı incelenerek dünyanın en eski ekmek tarifi de elde edildi.

Abu Dabide neolitik dönemden kalma köy keşfedildi

Abu Dabi'de neolitik dönemden kalma köy keşfedildi

Birleşik Arap Emirlikleri neolitik çağ sakinlerinin çobanlık yapan göçebeler olduğu, koyun ve keçileriyle birlikte hareket ettikleri sanılıyordu ama Maravah adasındaki arkeolojik keşifler tam aksine yerleşik yaşam olduğunu gösteriyor.…

İranda 7 bin yıllık antik site keşfedildi

İran'da 7 bin yıllık antik site keşfedildi

İran'ın güneyindeki Buşehr eyaletininin liman kenti Deylem'de vatandaşların fark ettiği kerpiç yapı kalıntılarını araştıran İranlı arkeologlar, M.Ö. Beşbin yıllarına tarihlenen eski bir site keşfettiklerini açıkladılar.

İsrailde Bizans devri şarap imalathanesi bulundu

İsrail'de Bizans devri şarap imalathanesi bulundu

İsrail’in kuzeyindeki Tzipori Milli Parkı’ndaki arkeoloji kazılarında Bizans döneminden kalma eski şarap imalathanesi keşfedildi. Şarap sıkım tesisleri eski bir rezervuarın içinde yer alıyor.

KKTCnin tarihi eser ve arkeolojik alanları Rum Kesimini geriyor!

KKTC'nin tarihi eser ve arkeolojik alanları Rum Kesimini geriyor!

Rum makamları, niyetlerinin, Güney Kıbrıs’ta bulunan yabancı misyonların KKTC’deki tarihi eser ve arkeolojik alanlara ziyaret gerçekleştirmelerini engellemek olmadığı iddia ediyor ama kendilerine bilgi verilmeden ziyaretlere yeşil ışık yakmıyorlar.…