
Ölü Deniz'de bir mağara daha bulundu
Arkeologlar Ölü Deniz yazmalarının saklandığı alanda yeni mağara buldu ama Judean Çölü'nde ortaya çıkarılan mağarada yeni yazma nüshasına rastlanmadı
Arkeologlar Ölü Deniz yazmalarının saklandığı alanda yeni mağara buldu ama Judean Çölü'nde ortaya çıkarılan mağarada yeni yazma nüshasına rastlanmadı
İranlı ve İtalyan arkeologlar Yanık Şehrin binlerce yıl önceki doğal manzarasını keşfedebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Günümüzde Libya, Sudan ve Mısır’ın sınırlarında yer alan Gilf Kebir’deki binlerce yıllık etkileyici kaya resimlerinin kesin tarihlemeleri yapıldı.
7.500 yıllık olduğu belirlenen ev kalıntısı, Marawah adasındaki yedi höyükten birinde bulundu. Arkeologlar, alanda bir Taş Devri köyünün bulunabileceğini tahmin ediyorlar.
Kral Adadi-Nirari dikilitaşı kendisini tahrif eden ya da yerini değiştiren her kim olursa lanetliyordu.
Ermenistan’ın Gegharkunik bölgesinde Urartu uygarlığına ait anıt mezar ve eserler bulundu.
İran'ın İsfahan şehrinde bulunan tarihi su şebekesinin yağmur ve yeraltı su kaynak sularını şehre dağıtmak için kullanıldığı anlaşıldı.
Gebel el Silsila'da yapılan kazılarda Firavun III. Thutmose ve II. Amenhotep'in saltanat yıllarına ait 12 kaya mezarı bulundu.
Irak'ta M.Ö. 3 Binli yıllara tarihlenen Tanrıça Nanshe adına inşa edilmiş bir tapınak kalıntısı, boyalı küp kavanozlar ve insan başlı bir boğa figürünün de yer aldığı çivi yazılı kil tablet bulundu.
Zerzevan Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında arkeologların keşfettikleri yer altı tapınağının, Roma döneminde gizemli bir topluluk olan Mithras Tarikatı’na ait olabileceği değerlendiriliyor.
Kudüs'teki David şehri'ndeki Giv'ati parkı kazı alanında üzerine Hyrcanus ismi kazılı, Yahudilere özel banyo alanlarında kullanılan antik taş kase parçası bulunduğu açıklandı.
İranlı arkeolog Muhammed Naserifard'in Humeyn şehri yakınlarındaki kayalarda bulduğu eski resimlerin yaşını öğrenmek için gereken verileri ve araçları ABD yaptırımları yüzünden alamadığını iddia etti.
Milattan önce 2. yüzyılda yaşayan Yunan şair Sidonlu Antipater antik dünyanın yedi harikasını sıraladığında Babil’i de listeye almıştı.
Filistin’in Beytüllahim kentinde Roma İmparatorluğu tarafından 327 tarihinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan yerin üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi, 600 yıldan bu yana ilk defa büyük çaplı bir restorasyondan geçiyor.
İsrail’de bulunan seramik kap üzerinde bulunan 3800 yıllık heykelcik, Rodin'in ünlü eseri Düşünen Adam'a benzerliği ile şaşırttı.
Mısır'ın Suhac kentinde tarihi M.Ö. 3 bin 100 yılına uzanan firavun mezarı ve yerleşim yeri keşfedildi.