Avrupa

Arnavutluk sahillerinde 22 antik Yunan amforası bulundu

Arnavutluk sahillerinde 22 antik Yunan amforası bulundu

Arnavut-Amerikan ortaklığında yürütülen sualtı arkeolojisi projesi çerçevesinde, Arnavutluk kıyılarındaki İyon Denizi'nde en az 2.500 yıllık amforalar bulduğu ve kalıntıların eski bir gemi enkazını işaret ettiği belirtildi.

İsveçte Vikinglere ait iki gemi mezar bulundu

İsveç'te Vikinglere ait iki gemi mezar bulundu

Arkeologlar geçtiğimiz günlerde İsveç'in Uppsala kentinde, biri oldukça istisnai ve oldukça iyi korunmuş, içinde bir köpeğin, bir adam ve bir atın kalıntıları bulunan iki Viking gemi mezarı ortaya çıkardılar.

İngilterede bir kuyuda ahşap insan kolu bulundu

İngiltere'de bir kuyuda ahşap insan kolu bulundu

Arkeologlar, İngiltere'de Roma çağından kalma antik bir kuyuda, 2000 yıllık olduğu tahmin edilen ahşap kol keşfetti. Ahşap kolun dini amaçlı ritüel amacıyla kuyuya atıldığı sanılıyor.

Arkeologlar Hun Atlantisinde zamanla ve dalgalarla yarışıyorlar

Arkeologlar Hun Atlantisi'nde zamanla ve dalgalarla yarışıyorlar

Rus arkeologlar Sibirya’da Atlantis denilen Hunların kayıp uygarlığına ait izlerinin bulunduğu Sayan Denizinde zaman zaman su üstüne çıkan adacıklarda zamana ve dalgalara karşı yarışarak arkeoloji kazıları gerçekleştiriyor. Alandan çıkan hazinelerin…

Arkeologlar, Avrupada yapılan eski camiyi bulmuş olabilirler

Arkeologlar, Avrupa'da yapılan eski camiyi bulmuş olabilirler

Arkeologlar, bir zamanlar Endülüs İslam Devleti'nin kurulduğu İspanya topraklarındaki Vizigot Krallığına ait antik kentte, daha önce keşfedilmemiş bir sarayın bazı bölümleri ile Avrupa’nın en eski camilerinden biri olduğu düşünülen kalıntılar tespit…