Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri verildi

Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri verildi

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen “Kent Çalışmaları Ödülleri” yarışmasının ödül töreni 23 Aralık Cuma akşamı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Kent Çalışmaları Ödülleri”nin ödül töreni Zeytinburnu Kültür Sanat’ta düzenlendi. Kente yönelik bilgi üretmeyi, akademik çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan yarışmaya toplam 160 eser başvurdu. Mimarlık, şehir bölge planlama, coğrafya, sosyoloji, sağlık, ekonomi gibi farklı bilim dallarında yayımlanmış bilimsel çalışmaların desteklenmesinin amaçlandığı projede 3 kategoride ödüller verildi.

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile ortak çalışma yürütülen projeye toplam 160 eser başvuruda bulundu.

Makale kategorisinde Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Aykaç, doktora tezi kategorisinde Dr. Cemile Feyzan Şimşek ve jüri özel ödülü kategorisinde Prof. Dr. Önder Küçükerman'a ödülleri takdim edildi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Biz yerel yönetimler olarak böylesi her gün onlarca kararı, kente dair onlarca karar veriyoruz, bütün belediyeler veriyor. Böyle bir ödül tasarımıyla belediyelerle, yerel yönetimlerle akademya, üniversite, teori arasında bir ilişki, bir irtibat kurabilir miyiz, bir etkileşim ortaya çıkabilir mi? Bu anlamda destek verilebilecek kitap, makale doktora tezini nasıl ödüllendirebiliriz, böyle bir çerçeveyi nasıl geliştirebiliriz diye geçen yıl İsmail Hocamıza müracaat ettik. Sağ olsun çok güzel bir ödül tasarımı ortaya çıktı. İkinci yılın ödül törenindeyiz, biz çok memnunuz böyle bir ödüle ev sahipliği yapmaktan ama bu ödülün asıl gücü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü ile iş birliği yapmış olması. Çünkü İsmail Hoca başından itibaren iyi kurgulanmış bir ödül sistemi ile en başta sekreteryayla daha sonra düzenleme kuruluyla, hakem heyetiyle kısa kararla ve en sonunda seçici kurula iletilecek bir ödül tasarımıyla geçen yıl ilk ödüllerini vermiştik, bu yıl ikincisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KATKISI BULUNAN BÜTÜN HOCALARIMI TEKER TEKER KUTLARIM

Ödül törenine katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Kent Çalışmaları ödül töreninde başarılı olmuş, ödül almaya hak kazanmış bütün mesai arkadaşlarımı tebrik ederim. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar dilerim. Bu güzel ödül töreninin ortaya çıkmasında katkısı bulunan bütün hocalarımı teker teker kutlarım. Bundan sonra da ödül törenlerinin devamını Sayın Belediye Başkanımızdan bekleyerek hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU BELEDİYEMİZİN BUGÜNE KADARKİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZE ÖRNEK OLUYOR

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise; “Sadece kent çalışmaları ve bu çalışmalar, bu program, bu düzenleme vesilesiyle kazanılan eserler sebebiyle değil yerel yönetimlerle akademyanın nasıl iş birliği yapabileceğini, bu iş birliğinden nasıl bir sinerji, bereket zuhur edeceğini bilfiil gösterdiği için çok teşekkür ederim. İnşallah, bu ve bunun gibi gerçekleştirdiği pek çok kültürel faaliyet Zeytinburnu Belediyesinin bugüne kadarki gerçekleştirdiği sergiler, konferanslar, çalıştaylar, sempozyumlar diğer belediyelerimize de diğer yerel yönetimlerimize de örnek olur. Nitekim oluyor da… Ben bunun izlerini zaman zaman muhtelif etkinliklerde, Anadolu'da görüyorum. Onun için çok teşekkür ediyorum. 160 eser müracaat etmiş. Bu da çok sevindirici. İnşallah, önümüzdeki yıllarda daha sık da bereketlenerek sürecektir bu ödül merasimleri.” şeklinde konuştu.
 


Benzer Haberler & Reklamlar