Yunanistan'da öldürülen Amerikalı biyolog Suzanne Eaton'ın katili aranıyor

Yunanistan'da öldürülen Amerikalı biyolog Suzanne Eaton'ın katili aranıyor

Konferansa katılmak için gittiği Yunanistan'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan, Max Planck Moleküler Hücre Biyolojisi ve Genetiği Enstitüsü'nün araştırma grubu lideri Suzanne Eaton'ın katilinin bulunması için, bölgedeki pek çok insanın DNA analizi yapılırken, cesedinin bulunduğu yerin eski bir Nazi kampı olduğu anlaşıldı.

Almanya'nın Dresden Üniversitesi Max Planck Enstitüsü'nde görevli ABD'li moleküler biyolog Suzanne Eaton, Girit'in Hanya kentine bilimsel bir konferans için gitmişti. Son olarak 2 Temmuz'da konferansın düzenlendiği otelde piyano çalarken görüldü ve daha sonra ortadan kayboldu.

İngiliz bilim insanı Anthony Hyman'la evli olan ve iki oğlu bulunan Suzanne Eaton'ın ailesi olayı duyar duymaz adaya geldi.

Eaton'un pasaportunun, cüzdanının, nakit parasının, telefonunu otel odasında bulundu. Koşu ayakkabılarının odada olmadığı tespit eden dedektifler, koşu ayakkabılarının olmadığını fark ederek, çevredeki olası koşu alanlarını araştırdılar.

Suzanne Eaton'ın cesedi yaklaşık bir hafta sonra Hanya'nın dışında, 20 mil uzaklıktaki Kissamos (Xamoudochori) beldesinin yakınındaki mağarada bulundu. Mağaranın, 2. Dünya Savaşı'nda Alman işgal güçleri tarafından kullanılılan bir Nazi üssü olduğu anlaşıldı. Eaton'ın sığınakta mı öldüğü yokda başka bir yerde öldürülerek cesedinin orada mı bıraktığı tespit edilmedi. Bir iddiaya göre boğularak öldürülen biliminsanının vücudunda bıçaklı saldırı izlerine de rastlandı.

Tekvandoda siyah kuşak sahibi olan Suzanne Eaton'ın tek bir kişi tarafından değil, bir kaç kişi tarafından öldürüldüğünden kuşkulanılıyor.

Yunanistan'ın Girit kentinde cinayete kurban olduğu kesinleşen Amerikalı biyolog Suzanne Eaton cinayet zanlısı olarak bir kaç kişi gözaltına alındı. Polis olay yerinden topladığı delillerle, DNA analizleri de yaparak şüphelileri sorguladı. Eaton'ın cesedini sığınakta bırakan kişi veya kişileri tanımlayabilmeki için yerel cep telefonu şirketlerinden veri kayıtları istendi.

En olası zanlı ise, Girit emniyeti sözcüsü Eleni Papathanassiou, şüphelinin 27 yaşındaki bir adam

Polisin yakınlarda yaşayan yaklaşık bir düzine insandan DNA delilleri elde etmesinden birkaç gün sonra gözaltına alındı. Polisin verdiği bilgilere göre şüphelinin cinayeti işlediğini kabul ediyor ancak kasıtlı olarak Eaton'a arabasına çarptığını iddia ettiğini söyledi.

arkeolojikhaber.com

 

ABD'nin California eyaletinin Oakland kentinde ikamet eden Suzanne Eaton'ın cesedi ülkesine gömülmek üzere yakınlarına teslim edildi.


Benzer Haberler & Reklamlar