Yapay Zeka'nın takdirine göre Türkiye'deki en güzel 11 antik kent

Yapay Zeka'nın takdirine göre Türkiye'deki en güzel 11 antik kent

ChatGPT'den Türkiye'nin en güzel 11 antik kentini seçmesi istendi, işte sonuç.

Yapay zekanın yararları yanı sıra zararlarının boyutları da belirsiz ve başta füturistler ile bilimkurguvular olmak üzere pek çok kişi onların gelecekteki rollerini sorgulamaya başladı. Hatta ne kadar işe yarayacağı bilinmese de yapay zeka üreten firmalar yapay zekanın doğuracağı tehlikelere karşı bir platform bile kurdu:  Anthropic, Google, Microsoft ve Open AI'nin güvenli ve dikkatli yapay zeka geliştirmeye odaklanan yapay zeka güvenlik grubu Frontier Model Forum'u oluşturdu.

Doğal olarak yapay zekanın en verimli nasıl kullanılacağı da ayrı bir sorun.

Tabiî bu sorunlar simdilik yapay zekayı eğlence amaçlı kullananlar için önemsiz. 

Medya dünyası ise yapay zeka için yeni bir kullanım alanı buldu. Ona "en güzel", "en iyi" "en kaliteli" ya da tam tersi sorular sorarak listeler oluşturmak ve bu listeleri haber amaçlı kullanmak. 

Esasında bir dil modeli olarak programlanan OpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir prototip yapay zekâ sohbet robotu olan ChatGPT, bu günlerde meda dünyasına bu tarz listeler oluşturmakla meşgul. Kriterleri nedir, neye göre beğeniyor, neye göre listeliyor şimdilik buna pek dikkat edilmiyor ama tahminimiz odur ki yakın zamanda kriterleri ve sınırları daha belli listeler gündeme gelecek ve istet istemez arkeolojikhaber.com sitesinde de bu listelere dayalı haberler bulacaksınız.

İlk haberimiz de yapay zeka tarafından seçilen em güzel antik kentler:listesi. 

İzmir Merkezli yayın yapan dokuzeylül.com sitesi sordu ve yapay zeka sıraladı. Gerçi gazetenin Ege merkezli olması ve kentlerin de Ege ağırlıklı olması dikkatimizden kaçmadı ama elçiye zeval olmaz diyerek listeyi olduğu gibi aktardık:

YAPAY ZEKA UYGULAMASINA GÖRE TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL ANTİK KENTLERİ

Efes Antik Kenti (Ephesus) Truva Antik Kenti (Troya) Bergama Antik Kenti (Pergamon) Aphrodisias Antik Kenti Hierapolis Antik Kenti Perge Antik Kenti Aspendos Antik Kenti Side Antik Kenti Knidos Antik Kenti  Myra Antik Kenti Erythrai Antik Kenti

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar