XXIV. Mersin Arkeoloji Günleri 18 - 20 Ekim tarihlerinde yapılacak

XXIV. Mersin Arkeoloji Günleri 18 - 20 Ekim tarihlerinde yapılacak

İçel Sanat Kulübü'nün bu yıl 24'üncüsünü düzenleyeceği Mersin Arkeoloji Günleri'nin tarihi açıklandı. Etkinlik kapsamında her yıl Mersin Kültürel Mirasa Katkı Ödülleri de veriliyor.

Kurulduğu 1989 yılından bu yana, çeşitli uygarlıklardan günümüze kalmış kültürel mirasın, tarihi zenginliğin tanınmasına, tanıtılmasına, korunmasına yönelik çalışmalar yapan İçel Sanat Kulübü'nün 24 yıldır organize ettiği Mersin Arkeoloji Günleri'nin bu sene 18-19-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılması planlanıyor. 

İçel Sanat Kulübü gelenekselleştirdiği Mersin Arkeoloji Günleri'ni her yıl, yurtiçinden ve yurtdışından davet ettiği bilim ve kültür insanı ile kentin bir çok kişi ve kurumunun desteğini alarak sürdürdüğünü belirtti.

İçel Sanat Kulübü, Arkeoloji Günleri kapsamında her yıl; ülkemizdeki zengin kültür mirasının ortaya çıkartılmasına, bilinmesine, tanınmasına, tanıtılmasına, değerlendirilmesine, korunmasına önemli katkılar sağlamış kişi ve kurumlara Mersin Kültürel Mirasa Katkı Ödülleri de veriyor.

Bu seneki ödül Arkeolog Nezih Başgelen'e verilecek

18-19-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılması planlanan İçel Sanat Külübü XXIV. Mersin Arkeoloji Günleri etkinliği kapsamında, 17. KültüreI Mirasa Katkı Ödülü'nün, arkeoloji yayıncılığına, bölge, ülke ve dünya arkeolojisine sunduğu katkılardan dolayı ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen'e verileceği öğrenildi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar